Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΗ 39χρονη που ξεκίνησε από το «Αγρότης μόνος ψάχνει» και κατέληξε ......

Η 39χρονη που ξεκίνησε από το «Αγρότης μόνος ψάχνει» και κατέληξε … υπουργός Γεωργίας!

Ο λόγος για τη νέα 39χρονη υπουργό Γεωργίας της Ολλανδίας, Femke Wiersma

ο 2010, συμμετείχε στην ολλανδική έκδοση της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής «Αγρότης μόνος ψάχνει». 

Έτσι, γνώρισε τον γαλακτοπαραγωγό Gijsbert Bakhuisen. Η ζωή στη φάρμα ήταν εντελώς νέα για την Wiersma αλλά της άρεσε κι έμεινε να δουλέψει.

Ο γάμος τους κράτησε από το 2016 έως το 2019 και απέκτησαν δυο κόρες κι ένα γιο, ενώ η Wiersma είχε ένα γιο από προηγούμενο γάμο. Η σχέση κατέληξε σε διαζύγιο, κι έτσι βρέθηκε μόνη με 4 παιδιά. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις συναφείς με την γεωργία/κτηνοτροφία, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στο περιοδικό με τίτλο «η Σύζυγος του Αγρότη».

Από το 2019, αμέσως μετά την ίδρυσή του, μετέχει στο Αγροτικό Κόμμα της Ολλανδίας (ΒΒΒ). Ανέπτυξε από την αρχή θερμές σχέσεις με την ιδρυτή του Καρολάιν βαν Ντε Πλας. Στις τελευταίες εκλογές, το ΒΒΒ μετέχει με άλλα 3 δεξιάς – ακροδεξιάς απόχρωσης κόμματα των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. 

Μετά από συζητήσεις μηνών, πρωθυπουργός δεν θα αναλάβει ο νικητής των εκλογών ακροδεξιός Γκερντ Βίλντερς, ενώ η νέα κυβέρνηση θα έχει 50% πολιτικούς και 50% τεχνοκράτες.

Η νέα υπουργός Γεωργίας θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στην ολλανδική βουλή, λίγες ημέρες αργότερα, στις 3 Ιουλίου όταν θα συζητηθεί το φλέγον για την Ολλανδία θέμα της διαχείρισης της κοπριάς ζώων.

Τα θέματα αυτά δεν είναι άγνωστα στην Wierma, αφού για ένα διάστημα υπήρξε στέλεχος της Ένωσης Γαλακτοπαραγωγών Ολλανδίας, ενώ από το καλοκαίρι του 2023 κατείχε την πολιτική θέση της αναπληρώτριας του χαρτοφυλακίου Γεωργίας και αγροτικών περιοχών της επαρχίας Friesland, γεγονός που εκτός της πολιτικής εμπειρίας την έφερνε πιο κοντά στα παιδιά της και το νέο της σύντροφο.

Σπάνιο παράδειγμα πολιτικού εστιασμένου στην πρωτογενή παραγωγή στις μέρες μας.

με πληροφορίες  insider.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments