Πολύ κοντά στο πρώτο deal για μεγάλη ποσότητα αιγοπρόβειου γάλακτος, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, είναι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι.
Σε καλό δρόμο είναι αυτή την περίοδο οι συζητήσεις συνεταιριστικών σχημάτων με εταιρείες γάλακτος για τις τιμές της νέας χρονιάς στο αιγοπρόβειο γάλα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κτηνοτρόφοι από την πλέον κτηνοτροφική ζώνη της Θεσσαλίας είναι πολύ κοντά τις τελευταίες ώρες σε συμφωνία για απορρόφηση πρόβειου γάλακτος από Λαρισινή εταιρεία η οποία παράγει εκτός των άλλων και Φέτα ΠΟΠ.
Η τιμή που ακούγεται ότι ενδέχεται να κλείσει -αν δεν έχει ήδη κλείσει- είναι τα 1,56 ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα, ίσως και λίγο παραπάνω
Νίκος Παλάσκας: Με ίδιες αν όχι καλύτερες τιμές το γάλα φέτος
Το ζήτημα των ελέγχων στο αιγοπρόβειο γάλα συζητήθηκε και στην πρόσφατη σύσκεψη των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με τον ΥπΑΑΤ Κ. Τσιάρα. Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν, μεταξύ όλων των άλλων και αυστηροποίηση των ελέγχων στο γάλα για αποφυγή νοθείας στη Φέτα.
Όπως ανέφερε πάντως στο Agronewsbomb πριν από δυο ημέρες ο κ. Νίκος Παλάσκας, έμπειρος κτηνοτρόφος: “θεωρώ από τις μέχρι τώρα συζητήσεις μας με γαλατάδες ότι οι τιμές στο πρόβειο γάλα θα είναι ίδιες, αν όχι και καλύτερες από πέρσι, δηλαδή πάνω από 1,55 ευρώ το κιλό. Αλλά θα δούμε τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχουν διαπραγματεύσεις”.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα ακόμα δεν έχουν προκύψει τιμές. Σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση στο Θέρμο από τον τοπικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό που μιλά με εταιρείες αρκετές, ενώ στην Κρήτη οι παραγωγοί έχουν διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δέχονται τιμές κάτω από 1,30 ευρώ στο πρόβειο γάλα.
Πηγή Agronewsbomb.gr
Για περισσότερες πληροφορίες και νέα από τον αγροτικό τομέα, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr.
Θα καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει. ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΑΛΑ (άλλο το παστεριωμένο και άλλο το ομογενοποιημένο με ισομερή διαμοίραση στοιχείων ανά κυβικό εκατοστό και με πρόσθετα) αυτό το κακώς ονομαζόμενο γάλα είναι άκρως βλαβερό, κάντε έρευνα και θα δείτε πως δημιουργεί φλεγμονές και περνάει το λίπος τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και περνά στο αίμα και στον εγκέφαλο. Χιλιάδες μελέτες έχουν αποδείξει πως το ομογενοποιημένο (digital υγρό δεν είναι γάλα πια και το σώμα μας δεν γνωρίζει πως να το επεξεργαστεί και το χειρότερο είναι πως τα διαλυμένα λίπη περνάνε στον εγκέφαλο και στο αίμα, κάτι το οποίο δεν γίνεται με το απλώς παστεριωμένο γάλα.