Thursday, September 19, 2024
HomeUncategorizedΖημιές στα Αμπέλια της Κρήτης: Καταχώριση στην Πλατφόρμα του ΕΛΓΑ

Ζημιές στα Αμπέλια της Κρήτης: Καταχώριση στην Πλατφόρμα του ΕΛΓΑ

Ζημιές στα Αμπέλια της Κρήτης: Καταχώριση στην Πλατφόρμα του ΕΛΓΑ

  • Ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα αμπέλια λόγω καύσωνα. Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΕΛΓΑ προκειμένου οι αμπελουργοί της Κρήτης, των οποίων τα αμπέλια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον καύσωνα που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες και το νησί, να υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημιώσεις.
  • Το ζήτημα των ζημιών στα αμπέλια ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στα γραφεία του ΕΛΓΑ Κρήτης στο Ηράκλειο. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των αμπελουργών, εξαγωγείς, ο τοπικός διευθυντής του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκος Δασκαλάκης, και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας, αρμόδιος για θέματα ποιότητας ζωής της υπαίθρου Πρίαμος Ιερωνυμάκης.
  • Η εικόνα στα αμπέλια αρκετών περιοχών της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, χαρακτηρίζεται αποκαρδιωτική καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημέρων προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στα σταφύλια. Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 42 και τους 43 βαθμούς σε αμπελοπαραγωγικές εκτάσεις του νησιού όπως είναι αγροτικές περιοχές των δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου. Όπως επισημάνθηκε στην σύσκεψη οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ έχουν εικόνα των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν, καθώς προχώρησαν σε αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που οι αμπελουργοί της Κρήτης βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές λόγω των καιρικών συνθηκών. Πέρσι λόγω του άστατου καιρού και των βροχοπτώσεων που καταγράφηκαν, παρατηρήθηκαν ζημιές από μύκητες όπως βοτρύτη και περονόσπορο. Καταστροφές για τις οποίες όπως επισημαίνουν, δεν αποζημιώθηκαν όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας.

πηγή:ertnews.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments