Monday, September 16, 2024
HomeελαιόλαδοΕλαιόλαδο: Σταθερή Άνοδος της Τιμής στα 8,5 Ευρώ από Συνεταιρισμό στη Λακωνία

Ελαιόλαδο: Σταθερή Άνοδος της Τιμής στα 8,5 Ευρώ από Συνεταιρισμό στη Λακωνία

Ελαιόλαδο: Σταθερή Άνοδος της Τιμής στα 8,5 Ευρώ από Συνεταιρισμό στη Λακωνία

Με νέα πράξη στην αγορά, ο Συνεταιρισμός Μολάων-Πακίων της Λακωνίας πέτυχε διάθεση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε τιμή 8,42 ευρώ ανά κιλό, συνεχίζοντας την τάση ανόδου που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά 60 τόνοι ελαιολάδου, οξύτητας 0,26, πωλήθηκαν στην εταιρεία Χελιώτης Α.Ε., επιβεβαιώνοντας τη σταθερότητα της αγοράς και τις υψηλές τιμές που επικρατούν για τον παραγωγό στην περιοχή.

Η νέα αυτή πράξη αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τιμών του ελαιολάδου στην περιοχή της Λακωνίας, ενισχύοντας την αισιοδοξία των παραγωγών. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του συνεταιρισμού, Παναγιώτης Ντανάκας, οι τιμές σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα, κυμαινόμενες μεταξύ 8,42 και 8,5 ευρώ ανά κιλό, σύμφωνα με τις πρόσφατες συναλλαγές.

Η Αγορά Ελαιολάδου σε Σταθερή Άνοδο

Η περιοχή της Λακωνίας έχει καταφέρει να διατηρήσει υψηλά επίπεδα τιμών για το ελαιόλαδο, με τους συνεταιρισμούς να συνεχίζουν να διαπραγματεύονται επιτυχώς με τις τοπικές εταιρείες εμπορίας. Η διαπραγμάτευση των 60 τόνων ελαιολάδου με την εταιρεία Χελιώτης Α.Ε. αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της σταθερής ζήτησης και της ποιότητας του προϊόντος που παράγεται στην περιοχή.

Η συνέχιση των υψηλών τιμών στην αγορά του ελαιολάδου δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για τους παραγωγούς της Λακωνίας και ευρύτερα της Ελλάδας. Η διασφάλιση σταθερών και υψηλών τιμών συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και στην προώθηση της αειφορίας στην παραγωγή ελαιολάδου.


 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments