Monday, September 16, 2024
HomeΕλαιοκομίαΕλαιοκαλλιέργειαΠελοπόννησος: Ο Λίβας Καίει τις Ελιές - Δημοπρασία 60 Τόνων Ελαιολάδου στη...

Πελοπόννησος: Ο Λίβας Καίει τις Ελιές – Δημοπρασία 60 Τόνων Ελαιολάδου στη Λακωνία

Στις 9 Ιουλίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας Λακωνίας έχει προγραμματίσει διαγωνισμό πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Συνολικά, όπως μας λέει ο διαχειριστής του ΑΣ κ. Παναγιώτης Πουλάκος, θα βγουν σε δημοπρασία 60 τόνοι ελαιόλαδο περσινής πλέον εσοδείας, με οξύτητα 0,3 έως 0,4.Σύμφωνα με τον. κ. Πουλάκο οι τιμές παίζουν αυτή την περίοδο στον παραγωγό στα 8,30 με 8,50 ευρώ το κιλό, ενώ μέσα στο Φεβρουάριο προσφέρθηκε τιμή στον Συνεταιρισμό ακόμα και 9,05 ευρώ ανά κιλό.

Κατά τα λοιπά, ανησυχία υπάρχει και στην Πετρίνα για τις επιπτώσεις της ξηρασίας στα δέντρα, με τον κ. Πουλάκο, να υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία στην καρπόδεση, ενώ με το λίβα που φυσάει τις τελευταίες ημέρες και τη θερμοκρασία στους 42 και 43 βαθμούς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.

Πηγή: agronewsbomb.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments