Sunday, September 29, 2024
HomeκτηνοτροφίαΔιακοπή Παραλαβών Γάλακτος λόγω Αφλατοξινών στο Καλαμπόκι: Προειδοποιήσεις για την Αγορά

Διακοπή Παραλαβών Γάλακτος λόγω Αφλατοξινών στο Καλαμπόκι: Προειδοποιήσεις για την Αγορά

Διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το ζήτημα της περιεκτικότητας αφλατοξινών σε ζωοτροφές με πρώτο και κύριο το καλαμπόκι.

Όπως πληροφορείται το Agronewsbomb τις τελευταίες ημέρες κτηνοτρόφοι με εκτροφές αιγοπροβάτων, αλλά και αγελάδων γαλακτοπαραγωγών από συγκεκριμένες ζώνες της χώρας ειδοποιήθηκαν από γαλατάδες ότι πρέπει να δείξουν προσοχή στο θέμα των αφλατοξινών, καθώς περνάνε στο γάλα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

Όπως είπε ένας κτηνοτρόφος στο Agronewsbomb, “υπάρχουν προειδοποιήσεις ακόμα και για διακοπές παραλαβών γάλακτος στην περιοχή μας, οι οποίες αφορούν αιγοπροβατοτροφικές αλλά και αγελαδοτροφικές μονάδες”.

Οι κτηνοτρόφοι είναι ανάστατοι καθώς μετά τις ζωονόσους έρχονται αντιμέτωποι με ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα, που μπορεί να τους οδηγήσει σε ολοσχερή ή μερική απώλεια του εισοδήματός τους. Zητούν με τη σειρά τους καλύτερο έλεγχο σε όλη τη διαδικασία ελέγχου των ζωοτροφών, ώστε να είναι καλυμμένοι, ενώ τονίζουν πως μεγάλο πρόβλημα έχουν ποσότητες εισαγόμενων προϊόντων.

Πηγή Agronewsbomb.gr

Για περισσότερες ενημερώσεις και εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα!

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,194FansLike
1,306FollowersFollow

Recent Comments