Sunday, September 29, 2024
HomeειδήσειςΗγουμενίτσα: “Όχι” στα αιολικά και από την Περιφέρεια

Ηγουμενίτσα: “Όχι” στα αιολικά και από την Περιφέρεια

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε αρνητικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων κοντά στην Ηγουμενίτσα, στις θέσεις «ΣΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», «ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 1», «ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 2» και «ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 3».

Ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής, Βασίλης Γοργόλης, ανέλυσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, μεταφέροντας επίσης την αρνητική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και υπογράμμισε ότι η θέση που προτείνεται δεν είναι συμβατή με το χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η μελέτη δεν αξιολόγησε επαρκώς τις επιπτώσεις στη μορφολογία του εδάφους, το τοπίο, τα επιφανειακά και υπόγεια νερά, καθώς και τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι “το κεντρικό κράτος αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες και την Περιφέρεια”, τονίζοντας την ανάγκη για ταχύτερη ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ώστε να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Πηγή Ertnews.gr

Για περισσότερες αγροτικές ειδήσεις και ενημερώσεις, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα!

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,194FansLike
1,306FollowersFollow

Recent Comments