Thursday, September 19, 2024
HomeειδήσειςΗ Oishii: Η Εταιρεία που Πουλά 6 Φράουλες για 50 Δολάρια

Η Oishii: Η Εταιρεία που Πουλά 6 Φράουλες για 50 Δολάρια

Η Oishii δεν πουλά συνηθισμένες φράουλες.

Ένα κουτί με έξι από αυτές πωλούνταν έως πρότινος στα καταστήματα της αμερικανικής αλυσίδας Whole Foods για 50 δολάρια. Οι φράουλες αυτές είναι εξαιρετικά γλυκές, με συμπαγές και ζουμερό κέντρο . Ααποτέλεσμα ειδικού σχεδιασμού στις κάθετες φάρμες της εταιρείας στο Νιου Τζέρσεϊ και το Λος Άντζελες.

Μετά την αποφοίτησή του το 2017 . Ο Koga και ο Brendan Somerville, που είχε ολοκληρώσει πρόσφατα το MBA του στο UCLA, άρχισαν να κατασκευάζουν τη δική τους κάθετη φάρμα φράουλας. Αυτό που έκαναν ήταν κάτι εντελώς νέο. Εκείνη την εποχή, οι κάθετες φάρμες έβγαζαν κυρίως πράσινα φυλλώδη λαχανικά . Τα οποία αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα και δεν χρειάζονται επικονίαση από μέλισσες. Όσο για τον ίδιο τον Koga, είχε μεν  εμπειρία στη συμβουλευτική . Αλλά δεν είχε φτιάξει ποτέ μια κάθετη φάρμα μόνος του.

Ο Somerville και ο Koga παρακολούθησαν βίντεο στο YouTube για να καταλάβουν πώς να φτιάξουν τη φάρμα τους και συνεργάστηκαν για ένα χρόνο με συμβούλους για να ανακαλύψουν πώς να διατηρήσουν ένα κατάλληλο περιβάλλον τόσο για τις φράουλες όσο και για τις μέλισσες που θα χρειαζόταν να επικονιάσουν τα φυτά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι κάθετες φάρμες της Oishii είναι πιο πράσινες και πιο καθαρές από μια τυπική φάρμα. Και παρόλο που αυτά τα κουτιά των 50 δολαρίων εξαντλούνταν τακτικά . Η εταιρεία μείωσε πρόσφατα την τιμή στα 20 δολάρια ανά κουτί . Καθώς στόχος της είναι να κάνει τα οικολογικά τρόφιμα προσβάσιμα σε όλους.

Οι συνηθισμένες φράουλες στην αμερικανική αγορά είναι γεμάτες με φυτοφάρμακα και κόβονται πριν να ωριμάσουν για να μπορέσουν να ταξιδέψουν ανά τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να μην είναι εξίσου ζουμερές. Όμως, η Oishii επιμένει να πουλά τις δικές της σε ακτίνα 20 μιλίων από τις φάρμες της, ώστε να μην θυσιάσει την ποιότητα.

Όταν ένα κουτί πωλούνταν αντί 50 δολαρίων, η κάθε φράουλα κόστιζε 8,33 δολάρια. Ακόμα και στη σημερινή, μειωμένη τιμή των 3,33 δολαρίων, οι φράουλες αυτές είναι ακριβές, αλλά η Oishii έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια νέα αγορά.

Πηγή – moneyreview.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,149FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments