Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΗ Κλιματική Αλλαγή Μειώνει την Καπνοπαραγωγή στην Κοζάνη κατά 60%

Η Κλιματική Αλλαγή Μειώνει την Καπνοπαραγωγή στην Κοζάνη κατά 60%

Η Κλιματική Αλλαγή Επηρεάζει Δραματικά την Καπνοπαραγωγή στην Κοζάνη

Η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην καπνοπαραγωγή στην περιοχή της Νεάπολης Βοΐου στην Κοζάνη. Οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις, καθώς και η ξηρασία της περσινής χρονιάς, έχουν οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής κατά 60%.

Παρούσα Κατάσταση:

Οι καπνοπαραγωγοί αναφέρουν ότι η παραγωγή καπνού το 2022 ήταν 308.419 κιλά με εισπράξεις 1.489.545 ευρώ, ενώ το 2023 η παραγωγή μειώθηκε σε 162.546 κιλά με εισπράξεις 807.398 ευρώ. Η μείωση αυτή αντικατοπτρίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν λόγω των καιρικών συνθηκών.

  • Διαβάστε περσότερα Αγροτικά νέεα και ειδήσεις στο https://e-agrotis.gr/

Αιτήματα Αποζημίωσης:

Οι παραγωγοί έχουν καταθέσει στοιχεία στον ΕΛΓΑ ζητώντας αποζημιώσεις για τις απώλειες που υπέστησαν. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η καλλιέργεια καπνού αποτελεί σημαντικό μέρος της τοπικής οικονομίας.

Επιδράσεις της Κλιματικής Αλλαγής:

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βοΐου, Γρεβενών και Καστοριάς, τονίζει ότι η κλιματική αλλαγή έχει οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες φυτών λόγω ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών. Η καλλιεργούμενη έκταση έχει μειωθεί δραματικά, από 7.000 στρέμματα πριν από πέντε χρόνια σε μόλις 3.000 στρέμματα σήμερα.

Η κλιματική αλλαγή έχει καταστροφικές συνέπειες για την καπνοπαραγωγή στην Κοζάνη. Οι παραγωγοί ζητούν άμεση βοήθεια και αποζημιώσεις για να συνεχίσουν την καλλιέργεια και να υποστηρίξουν την τοπική οικονομία.

Με πληροφορίες από www.ertnews.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments