Monday, September 16, 2024
HomeΑγορά ΕλαιολάδουΕλαιόλαδο: Limit Up αλλά Όχι Υπερπαραγωγή – Τάσεις και Προβλέψεις

Ελαιόλαδο: Limit Up αλλά Όχι Υπερπαραγωγή – Τάσεις και Προβλέψεις


 

Ελαιόλαδο: Limit Up αλλά Όχι Υπερπαραγωγή – Τάσεις και Προβλέψεις

Το ελαιόλαδο είναι βασικό προϊόν της ελληνικής γεωργίας, και οι τρέχουσες προβλέψεις δείχνουν μια βελτιωμένη παραγωγή σε σχέση με πέρυσι, αλλά όχι σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτό το άρθρο εξετάζει τις τελευταίες εξελίξεις και προβλέψεις για την παραγωγή και τις τιμές του ελαιολάδου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Προβλέψεις Παραγωγής

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΕ, Μανώλη Γιαννούλη, η φετινή παραγωγή θα είναι καλή αλλά όχι υπερπαραγωγή. Τα ελαιόδεντρα παρουσιάζουν θετικά σημάδια, αλλά οι τελικές εκτιμήσεις θα είναι ασφαλέστερες σε έναν μήνα.

Κατανάλωση και Τιμές

Η κατανάλωση στην Ισπανία, η οποία επηρεάζει την παγκόσμια αγορά, δείχνει αύξηση, οδηγώντας σε μικρή άνοδο των τιμών. Οι τρέχουσες τιμές κινούνται γύρω στα 8-8,20 ευρώ για τον παραγωγό, με μικρές διακυμάνσεις αναμενόμενες μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Στη Λακωνία, οι τοπικές ποικιλίες δεν έχουν δέσει καλά, ενώ οι ποτιστικές ποικιλίες όπως η Κορωνέικη παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα. Ο Συνεταιρισμός Παπαδιανίκων κατάφερε να πουλήσει σε υψηλότερες τιμές χάρη στην καλή ποιότητα του προϊόντος τους.

Συμπέρασμα

Η φετινή χρονιά για το ελαιόλαδο δείχνει θετικές προοπτικές, αλλά με προσοχή στις κλιματικές συνθήκες που μπορεί να επηρεάσουν την τελική παραγωγή. Οι παραγωγοί πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να προσαρμόζουν τις πρακτικές τους για να διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Με πληροφοριες απο www.ypaithros.gr
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments