Thursday, September 19, 2024
HomeελαιόλαδοΕΦΕΤ: Συστάσεις για την Προστασία του Καταναλωτή από την Νοθεία του Ελαιολάδου

ΕΦΕΤ: Συστάσεις για την Προστασία του Καταναλωτή από την Νοθεία του Ελαιολάδου


 

Με βάση την αυξανόμενη ανησυχία για περιστατικά νοθείας στο ελαιόλαδο και την αυξημένη καταγγελιών, ο ΕΦΕΤ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων:

  • Επιλογή Νόμιμων Σημείων Πώλησης: Προτείνεται η προμήθεια ελαιολάδου μόνο από νόμιμα και ελεγχόμενα σημεία πώλησης.
  • Εξέταση Ετικέτας: Οι καταναλωτές πρέπει να εξετάζουν προσεκτικά την ετικέτα του ελαιολάδου, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως η κατηγορία πώλησης, ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης της μονάδας τυποποίησης και τα στοιχεία του υπευθύνου της επιχείρησης.
  • Αποφυγή Μη Επίσημων Πωλητών: Συνιστάται η αποφυγή αγοράς ελαιολάδου από πλανόδιους ή ανώνυμους πωλητές χωρίς την απαραίτητη άδεια.
  • Προσοχή στον Ηλεκτρονικό Εμπορίο: Οι καταναλωτές πρέπει να επιλέγουν την προμήθεια ελαιολάδου μέσω αξιόπιστων ιστοσελίδων παραγωγικών ή εμπορικών επιχειρήσεων.
  • Προτίμηση Επώνυμων Προϊόντων: Οι καταναλωτές πρέπει να προμηθεύονται επώνυμο ελαιόλαδο σε προσυσκευασμένες συσκευασίες, με μέγιστη χωρητικότητα 5 λίτρων.
  • Παραλαβή Φορολογικών Αποδείξεων: Επιβάλλεται η παραλαβή νόμιμων φορολογικών αποδείξεων αγοράς ελαιολάδου.
  • Επιλογή Αξιόπιστων Προμηθευτών: Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιλέγουν προμηθευτές με διασφαλισμένη αξιοπιστία και νομιμότητα στη διαδικασία αγοραπωλησίας.
  • Αναφορά στον ΕΦΕΤ: Οι καταναλωτές πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον ΕΦΕΤ για την υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας σε περίπτωση ύποπτου ελαιολάδου.

Με την τήρηση των παραπάνω συστάσεων, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις μπορούν να προστατευτούν από τη νοθεία και να εξασφαλίσουν την ποιότητα του ελαιολάδου που χρησιμοποιούν.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments