Monday, October 14, 2024
HomeαγρότεςΑράπικο φιστίκι: Η πιο κερδοφόρα καλλιέργεια στις Σέρρες

Αράπικο φιστίκι: Η πιο κερδοφόρα καλλιέργεια στις Σέρρες

3000 στρέμματα με αράπικο φιστίκι καλλιεργούνται στην περιοχή των Σερρών ενώ υπάρχουν και τρεις μονάδες μεταποίησης και εμπορίας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο παραγωγός Δημήτρης Μαρίγκος στην Αμμουδιά Σερρών. “Φέτος ο καιρός μας ευνόησε και η παραγωγή θα είναι ιδιαίτερα ποιοτική και μπορεί να φτάσει και τους 3000 τόνους”, πρόσθεσε.

“Κατά τη συγκομιδή αξιοποιείται πλήρως όλο το φυτό καθώς εκτός από τον καρπό, το τσόφλι και τα φύλλα γίνονται ζωοτροφή αλλά και λίπασμα γιατί είναι πλούσια σε άζωτο”, επισήμανε ο κ. Μαρίγκος.

Η καλλιέργεια φιστικιού στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνον το 10-15% της εγχώριας κατανάλωσης, άρα υπάρχουν προοπτικές για αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων”, κατέληξε προσθέτοντας ότι “το φιστίκι είναι η επικερδέστερη καλλιεργούμενη ποικιλία φυτού στις Σέρρες”.

Πηγή ertnews.gr

Για περισσότερες Ειδήσεις και Όλα τα Αγροτικά Νέα επισκεφθείτε το e-Agrotis.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,295FansLike
1,334FollowersFollow

Recent Comments