Monday, September 16, 2024
HomeΕλαιοκομίαΙσπανία: Η Παραγωγή Επιτραπέζιας Ελιάς Αναμένεται να Φτάσει τους 492.000 Τόνους

Ισπανία: Η Παραγωγή Επιτραπέζιας Ελιάς Αναμένεται να Φτάσει τους 492.000 Τόνους

Τώρα που έχει αρχίσει η περίοδος συγκομιδής επιτραπέζιων ελιών για τις πρώιμες ποικιλίες, η δεύτερη εκτίμηση του τομέα, με στοιχεία που συλλέχθηκαν στον αγρό κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, προσδιορίζει μια δυνητικά παραγωγή 492.000 τόνων.

Θεωρούν ότι η τρέχουσα καλλιέργεια θα είναι μέτρια από πλευράς παραγωγής και πολύ ανομοιόμορφα κατανεμημένη τόσο από πλευράς δέντρων όσο και από πλευράς αγροτεμαχίων. Παρόλο που ο ζεστός και ξηρός Αύγουστος μείωσε το πράσινο δυναμικό του καρπού, η έναρξη και η ποσότητα των πρώτων βροχών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή που θα καταλήξει τελικά στο τραπέζι. 

Προς το παρόν, τα αγροτεμάχια βρίσκονται στα όριά τους, με τους καρπούς να συρρικνώνονται σε μέγεθος ή να πρόκειται να μαραθούν λόγω της ζέστης και της έλλειψης βροχής. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των αγροτεμαχίων, καθώς δεν είναι πολύ πυκνά στοιβαγμένα με φρούτα, αντέχουν καλά, ελπίζοντας ότι σύντομα θα αρχίσουν οι πρώτες βροχές και θα αυξήσουν την πρασινίζουσα ποιότητά τους, διαφορετικά ένα ποσοστό θα πρέπει να εκτραπεί προς το ελαιοτριβείο, σύμφωνα με τη μέτρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στην παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς και άλλες αγροτικές ειδήσεις, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments