Thursday, September 19, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργειαΣύσκεψη ΥΠΑΑΤ: Ξεκίνησαν οι Παραδόσεις Συμπύρηνου Ροδάκινου Χωρίς Τιμές

Σύσκεψη ΥΠΑΑΤ: Ξεκίνησαν οι Παραδόσεις Συμπύρηνου Ροδάκινου Χωρίς Τιμές

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε το ΥΠΑΑΤ συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα των παραδόσεων συμπύρηνου ροδάκινου στα εργοστάσια . Οι οποίες ξεκίνησαν χωρίς να έχουν καθοριστεί οι τιμές.

Σύσκεψη με επίκεντρο το συμπύρυνο ροδάκινο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Ιουλίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύστερα από αίτημα αγροτικών συλλόγων που εκπροσωπούν αγρότες της Ημαθίας, της Πέλλας, της Φλώρινας και της Λάρισας.

Η συγκομιδή των βιομηχανικών ροδάκινων είναι σε εξέλιξη και οι αγρότες ζητούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την τιμή παραγωγού, καθώς και με την απορρόφηση της φετινής υπερπαραγωγής.

«Οι τιμές παραγωγού στο συμπύρηνο ροδάκινο, ζητήματα απορρόφησης της φετινής παραγωγής, αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί ο ιός που παραμορφώνει τα ροδάκινα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που έχουμε στο υπουργείο και η οποία έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετές ημέρες. Είναι μια σειρά ζητημάτων που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν», είπε ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.

  • Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το e-agrotis.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αγροτικές ειδήσεις και τις εξελίξεις στον τομέα της γεωργίας.

Επισημαίνεται ότι η φετινή χρονιά είναι υπερπρώιμη στα βιομηχανικά ροδάκινα και εκτιμάται ότι η παραγωγή θα ανέλθει σε 400.000 τόνους.

Οι παραδόσεις στα εργοστάσια έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να ανοίγουν ακόμη τα «χαρτιά» τους οι μεταποιητές για τη φετινή τιμή του προϊόντος.

Κατά την περυσινή χρονιά, η τιμή στο συμπύρηνο ροδάκινο κυμάνθηκε, σύμφωνα με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), στα 35 με 38 λεπτά το κιλό.

Πηγή ypaithros.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments