Sunday, September 8, 2024
HomeκαλλιέργειεςΗ Ισπανία Παραμένει Παγκόσμιος Ηγέτης στην Παραγωγή Μελιτζάνας

Η Ισπανία Παραμένει Παγκόσμιος Ηγέτης στην Παραγωγή Μελιτζάνας

Η Ισπανία επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή μελιτζάνας. Οι επιτυχημένες καλλιέργειες και η έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία συμβάλλουν στην αδιάλειπτη κυριαρχία της χώρας στον τομέα αυτό.

Πέρυσι, το 2023, πωλήθηκαν στον κόσμο 458,13 εκατομμύρια κιλά μελιτζάνες, εκ των οποίων η Ισπανία εξήγαγε περισσότερο από το ένα τρίτο, συνολικά 163,27 εκατομμύρια κιλά, όπως αναφέρει η HortoInfo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2023, η Ισπανία διατήρησε την ηγετική της θέση στις παγκόσμιες εξαγωγές μελιτζάνας, ενισχύοντας περαιτέρω το πλεονέκτημα αυτό, εξάγοντας το 35,64% του συνόλου των μελιτζανών που εξήχθησαν παγκοσμίως πέρυσι.

Το Μεξικό εξήγαγε το 17,92% του συνόλου με 82,12 εκατομμύρια κιλά.

Οι Κάτω Χώρες κατέλαβαν την τρίτη θέση μεταξύ των εξαγωγέων μελιτζάνας με 54,76 εκατ. κιλά. Η Τουρκία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 31,22 εκατ. κιλά, ενώ οι ΗΠΑ εξήγαγαν 24,09 εκατ. κιλά.

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Ισπανία εισέπραξε το μεγαλύτερο εισόδημα από τις εξαγωγές μελιτζάνας – 205,99 εκατ. ευρώ από τα 562,27 εκατ. ευρώ, που αποτελούν το συνολικό όγκο των παγκόσμιων εξαγωγών μελιτζάνας.

Από τις πέντε μεγαλύτερες χώρες εξαγωγής μελιτζάνας στον κόσμο, οι Κάτω Χώρες έλαβαν την καλύτερη τιμή για το λαχανικό αυτό το 2023 – 1,68 ευρώ/kg. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με μέση τιμή της εξαγόμενης μελιτζάνας 1,44 ευρώ/kg, η Ισπανία κατατάσσεται τρίτη με μέση τιμή 1,26 ευρώ/kg. Το Μεξικό πωλεί μελιτζάνες προς 1 ευρώ/kg και η Τουρκία – προς 0,62 ευρώ/kg.

Ο μεγαλύτερος καταναλωτής ισπανικών μελιτζανών ήταν η Γαλλία με 163,27 εκατ. κιλά, η Γερμανία κατανάλωσε 38,53 εκατ. κιλά, η Ιταλία – 25,69 εκατ. κιλά.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr. Εκεί θα βρείτε άρθρα και αναλύσεις για θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

10,989FansLike
1,268FollowersFollow

Recent Comments