Monday, September 16, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργειαΑνακαλύψτε τα Νέα Στοιχεία για το Βακτήριο Xylella fastidiosa στην Ευρώπη

Ανακαλύψτε τα Νέα Στοιχεία για το Βακτήριο Xylella fastidiosa στην Ευρώπη

Τα τελευταία νέα στοιχεία για το βακτήριο Xylella fastidiosa αποκαλύπτουν νέες ανιχνεύσεις στην περιοχή της Οξιτανίας στη Γαλλία και την πρώτη επιβεβαίωση παρουσίας του στον Λίβανο. Η RAIF και η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού και Μεσογειακού Οργανισμού Φυτοπροστασίας (EPPO) παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την εξάπλωση του βακτηρίου κατά τη διάρκεια του 2022.

Το δίκτυο προειδοποίησης και φυτοϋγειονομικών πληροφοριών της Ανδαλουσίας (RAIF) ανέφερε στον ιστότοπο του

Σύμφωνα με το Mercacei . Ότι η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού και Μεσογειακού Οργανισμού Φυτοπροστασίας (EPPO) για το μήνα Μάιο αναφέρθηκε στην ύπαρξη νέων ανιχνεύσεων του βακτηρίου Xylella fastidiosa κατά τη διάρκεια του έτους 2022 στην περιοχή της Οξιτανίας στη Γαλλία. Στην περίπτωση του Λιβάνου, επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά η παρουσία του βακτηρίου σε αμυγδαλιές.

Σύμφωνα με τη RAIF . Η γειτονική χώρα είχε ήδη ανιχνεύσει το βακτήριο το 2015, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά εκείνη τη χρονιά στο νησί της Κορσικής. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε στην περιοχή Provence-Alpes-Côte d’Azur και το 2020 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Οξιτανίας, συγκεκριμένα στα διαμερίσματα Aude και Gard.

Τα νέα κρούσματα τα οποία ανιχνεύτηκαν το 2022 εντοπίστηκαν σε έξι άλλα διαμερίσματα της περιοχής, όπου ελήφθησαν σχεδόν 7.000 δείγματα, εκ των οποίων τα 395 ήταν θετικά για το βακτήριο Xylella fastidiosa. Οι εργασίες συνεχίζονται επί του παρόντος για την εξάλειψη του βακτηρίου στη χώρα.

Επιπροσθέτως, η RAIF επεσήμανε ότι στο νότιο Λίβανο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ, η παρουσία του βακτηρίου Xylella fastidiosa επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά σε αμυγδαλιές σε δείγματα που ελήφθησαν το 2020, ταυτοποιώντας το υποείδος fastidiosa. Το ταυτοποιημένο υποείδος είναι το ίδιο που είχε εντοπιστεί το 2017 σε αμυγδαλιές στην κοιλάδα Hula στο Ισραήλ, σε φυτείες που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από την περιοχή όπου έχει εντοπιστεί το βακτήριο.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments