Friday, September 20, 2024
HomeΑγροτικές πληρωμέςΟΠΕΚΕΠΕ: «Ψίχουλα» με τα υπόλοιπα της Ενιαίας-μοιράζουν… δίευρα στους αγρότες!

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ψίχουλα» με τα υπόλοιπα της Ενιαίας-μοιράζουν… δίευρα στους αγρότες!

Χθες άρχισαν οι πιστώσεις των επιδοτήσεων στου αγρότες.

Σύμφωνα με αναφορές αγροτών και στην Αιτωλοακαρνανία οι πιστώσεις άρχισαν με υπόλοιπα ενιαίας τα οποία όμως είναι εξαιρετικά λίγα ως ποσά και οι αγρότες είναι ανάστατοι, κάνοντας λόγο ακόμη και για κοροϊδία.

Δικαιούχοι ενισχύσεων που επικοινώνησαν με το agriniopress, κάνουν λόγο για καταβολές ποσών 1,70 ευρώ, 2,80 ευρώ κλπ.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ επέλεξαν τη συγκεκριμένη περίοδο, ώστε να προβούν σε κινητοποιήσεις, ταλαιπωρώντας ακόμη περσότερο τους αγρότες που περνούν το βασανιστήριο της… σταγόνας για άλλη μια φορά.

Την Τετάρτη 3/7, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, πληρώθηκαν τα 180 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 240 εκατ. ευρώ περίπου που εκκρεμούν με βάση τις δηλώσεις (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) του 2023.

Υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, συνδεδεμένες και βιολογικά συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (180 εκατ. ευρώ). Το συνολικό νούμερο (240 εκατ. ευρώ) συμπληρώνουν και Αναδιανεμητική, Ειδική Ενίσχυση για γεωργούς Νεαρής Ηλικίας.

Στις συνδεδεμένες που δεν έχουν πληρωθεί περιλαμβάνονται Σκληρό Σιτάρι, Μαλακό Σιτάρι, Κριθάρι, Σπόροι Σποράς, Μήλα, Ρύζι, Καλαμπόκι και Κτηνοτροφικά Φυτά.

Στο πλάνο των πληρωμών για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνονται επίσης, Οικολογικά Σχήματα (eco-schemes), Ενισχύσεις για Μικρά Νησιά του Αιγαίου και τα ειδικά καθεστώτα για πρόβειο, γίδινο και αγελαδινό γάλα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με την αγροτική οικονομία και τις τρέχουσες τάσεις στην αγορά, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr.
Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments