Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΣκάνδαλο Υδροκλοπής στο Αιτωλικό : Παραγωγός έκλεβε το νερό των κατοίκων για...

Σκάνδαλο Υδροκλοπής στο Αιτωλικό : Παραγωγός έκλεβε το νερό των κατοίκων για να… ποτίζει τις καλλιέργειές τουΣκάνδαλο Υδροκλοπής στο Αιτωλικό

Σκάνδαλο υδροκλοπής στο Αιτωλικό . Συνολικά 15 στρέμματα με ελιές και κηπευτικά πότιζε παρανόμως ένας παραγωγός στο Αιτωλικό Μεσολογγίου, χρησιμοποιώντας νερό που προοριζόταν για ύδρευση. Όλα αυτά, φυσικά, εις βάρος των συντοπιτών του, οι οποίοι έμεναν χωρίς νερό, εξαιτίας της εκτεταμένης υδροκλοπής. Η παράνομη σύνδεση πόσιμου νερού καταργήθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (ΔΕΥΑΜ), με χρήση μηχανημάτων τύπου JCB και παρουσία της αστυνομίας.

Με την παράνομη αυτή εγκατάσταση και κάνοντας χρήση σωλήνα διατομής 50 εκατοστών (Φ50) . Ποτιζόταν καλλιεργήσιμη έκταση άνω των 15 στρεμμάτων με ελιές και κηπευτικά . Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής Αστροβίτσας, Ρεμπάκια Αιτωλικού και πλησίον των δυτικών γεφυριών.

Μάλιστα, λίγο καιρό πριν, η ΔΕΥΑΜ είχε προχωρήσει και πάλι σε διακοπή της συγκεκριμένης υδροληψίας . Κατόπιν αναφοράς περίπου 20 κατοίκων της περιοχής . Οι οποίοι κατήγγειλαν τη διακοπή της υδροδότησης των σπιτιών τους εξαιτίας της εκτεταμένης υδροκλοπής. Ωστόσο, η παράνομη υδροληψία συνδέθηκε και πάλι, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΜ να αναγκαστεί να παρέμβει εκ νέου . Αυτήν τη φορά με συνοδεία αστυνομικών και με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανήματων. Παράλληλα, εις βάρος του ιδιοκτήτη ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Κι άλλες καταγγελίες

Επιπλέον, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ, Γεράσιμου Πρασσά, τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης θα προχωρήσουν άμεσα στη διακοπή και των υπόλοιπων παράνομων υδροληψιών που έχουν καταγγελθεί, με συνοδεία της Αστυνομίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διατείνεται προς κάθε κατεύθυνση ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές τέτοιες παράνομες και αντικοινωνικές συμπεριφορές εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του δημόσιου συμφέροντος, για τις οποίες θα ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες».

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments