Thursday, September 19, 2024
HomeΕλαιοκομίαΕλαιοκαλλιέργειαΚαολίνη στην ελαιοκαλλιέργεια: Αναλύοντας τα οφέλη για την υγεία των ελαιώνων

Καολίνη στην ελαιοκαλλιέργεια: Αναλύοντας τα οφέλη για την υγεία των ελαιώνων


 Η χρήση του σκόνη βράχου ως υποστηρικτικά είναι πλέον μια πρακτική που εξαπλώνεται σε διάφορους τομείς της γεωργίας και, προφανώς, και για η ελιά. Τα επιβεβαιωτικά είναι φυσικές ουσίες ρυθμίζεται από ειδική νομοθεσία η οποία περιγράφει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την εμπορία στη βιολογική και συμβατική γεωργία. Είναι βασικές ουσίες που χρησιμοποιούνται και για άλλους σκοπούς, οι οποίοι στη γεωργία πρέπει να είναι διατίθεται στην αγορά ως έχει, επομένως όχι σε σκευάσματα, μείγματα ή/και με πρόσθετα. Στην περίπτωση των σκόνης πετρωμάτων, πρέπει να λαμβάνονται με μηχανικές διεργασίες και να είναι απαλλαγμένες από ρυπογόνα στοιχεία.

Ένα επιβεβαιωτικό, λοιπόν, δεν μπορεί να ταξινομηθεί ως φυτοφάρμακο και μάλιστα δεν μπορεί να είναι ούτε λίπασμα ούτε φυτοφάρμακο. Εν ολίγοις, είναι μια βασική ουσία που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τα φυτά να αντισταθούν καλύτερα στο βιοτικό και αβιοτικό στρες (λόγω του περιβάλλοντος και της δράσης εντόμων, μούχλας, μυκήτων, βακτηρίων).

Μεταξύ των τονωτικών που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, είναι γνωστό ότι το καολίνο προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και για τους δύο περιορίσετε τη ζημιά στους ελαιώνες λόγω του δυνατού καλοκαιρινή ηλιακή ακτινοβολίαΓια δύο εξουδετερώσει τη δράση ορισμένων εντόμων (ξεκινώντας από μύγα ελιάς), τόσο για κρατήστε τα φυτά ενυδατωμένα και στεγνά κάνοντας εχθρική τη διάδοση της μούχλας και των μυκήτων.

Ωστόσο, οι μηχανισμοί μέσω των οποίων λειτουργεί ο καολίνης είναι λιγότερο γνωστοί. Είναι σημαντικό, για παράδειγμα, να το γνωρίζουμε αυτό Ο καολίνης είναι το πιο αδρανές από τα αδρανή υλικά και, επίσης, καολινίτης (το ορυκτό που συνθέτει τον καολίνη) έχει ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων (CSC) κοντά στο μηδέν, δηλαδή την ικανότητα να δρα και να αντιδρά χημικά. Επομένως δεν δρα ούτε αντιδρά στο υποκείμενο έδαφος και ακόμη λιγότερο στις ρίζες του φυτού. Το ότι είναι αδρανές το κάνει και αυτό αδιάλυτο στο νερό και στα περισσότερα όξινα περιβάλλοντα, στην πραγματικότητα διαλύεται πλήρως μόνο σε υδροφθορικό οξύ.

Αυτήν η λειτουργία είναι συνεπώς καθαρά μηχανικό: αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία, απορροφά και απελευθερώνει την υγρασία. «Αυτοί οι δύο απλοί μηχανισμοί, μαζί με το γεγονός ότι είναι αδρανής – μας εξηγεί Πηλός & Πηλός – να είναι αποτελεσματικό και ασφαλές προϊόν για τους χειριστές, εφόσον τηρούνται τα χαρακτηριστικά που υποδεικνύονται από τη νομοθεσία. Γι’ αυτό επιλέξαμε το AgriBioClay, τον καολίνη που ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτά τα χαρακτηριστικά και είναι ειδικά σχεδιασμένος για χρήση στη γεωργία και ειδικότερα στην ελαιοκαλλιέργεια».



Πηγή olivonews.it

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments