Friday, September 20, 2024
HomeκηπευτικαΠώς να καλύψετε τα φυτά στον κήπο για να μην καταστραφούν από...

Πώς να καλύψετε τα φυτά στον κήπο για να μην καταστραφούν από τον παγετό


 

Ενώ θα έπρεπε να είχαμε στο σπίτι θερμόφιλα φυτά εδώ και καιρό, ό,τι έχει απομείνει στον κήπο θα έπρεπε να έχει ξεχειμωνιάσει για αρκετό καιρό. Δεν είναι; Τότε πιστέψτε με, καλύτερα να ξεκινήσετε αργά παρά ποτέ.

Μεγάλο ρόλο στο αν ένα φυτό θα επιβιώσει τον χειμώνα δεν παίζει μόνο το συγκεκριμένο είδος φυτού και το τι μπορεί να ανεχθεί – αλλά και το αν το μεγαλώσεις σε δοχεία ή σε παρτέρι. Ακόμη και τα πιο ανθεκτικά φυτά είναι πιο επιρρεπή σε ζημιές όταν καλλιεργούνται σε γλάστρα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κομμάτια ανθεκτικά στον παγετό, πρέπει να τα χειμωνιάσετε επίσης. Αυτό ισχύει και για τα φυτά στα μπαλκόνια, όπου εκτίθενται σε χειρότερες συνθήκες από ό,τι στον κήπο.

Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά

Το άχυρο, τα κλαδιά και τα φύλλα είναι από τα φυσικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χειμωνιάσετε τον κήπο σας. Επειδή είναι φυσικά υλικά, είναι πιο φυσικά για τον κήπο σας. Δυστυχώς, δεν μπορείτε πάντα να τα χρησιμοποιείτε – ειδικά στα ψηλά χόρτα, πρέπει να βρείτε μια άλλη εναλλακτική.

Κήπος το χειμώνα Από το shutterstock.com

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στον κήπο σας – ή ο γείτονάς σας μπορεί να σας δώσει κάτι. Το άχυρο, η γιούτα ή η ψάθα λειτουργούν επίσης πολύ καλά.

Γιούτα για μεγαλύτερα φυτά

Αν ψάχνετε για ένα υλικό που θα σας ταιριάζει, δοκιμάστε γιούτα. Μπορείτε να βελτιώσετε τις μονωτικές ιδιότητες με επένδυση με φύλλα ή άχυρο. Όχι μόνο η γιούτα προστατεύει τα φυτά, αλλά επιτρέπει επίσης αρκετό φως να τα φτάσει.

Τι γίνεται με τα γεωυφάσματα;

Το γεωύφασμα (μη υφασμένο ύφασμα) είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Χάρη στο χρώμα του φτάνει αρκετό φως στο φυτό και ταυτόχρονα το προστατεύει από το κρύο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να χειμωνιάσετε τριαντάφυλλα, αλλά και πιο ευαίσθητα αειθαλή φυτά.

Φούσκα αλουμινόχαρτο

Το περιτύλιγμα με φυσαλίδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως τα χαλάκια για την προστασία των φυτών σε γλάστρες. Ωστόσο, μην το χρησιμοποιείτε απευθείας στα φυτά – είναι ένα αδιαπέραστο υλικό στο οποίο το φυτό θα έβγαζε ατμό.

Ίνα καρύδας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επεξεργασμένες ίνες καρύδας για γλάστρες. Χρησιμοποιούνται στην επιφάνεια αντί για σάπια φύλλα, αλλά και για μόνωση από το έδαφος.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments