Monday, October 14, 2024
HomeδιάφοραΒ. Ιρλανδία: 5.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Β. Ιρλανδία: 5.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Περίπου 5.000 σολομοί πιστεύεται ότι ξέφυγαν από φάρμα στο Glenarm, στην περιοχή Antrim στη Βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικών Υποθέσεων (Daera) της χώρας που ανέφερε ότι το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε «σχίσιμο στο δίχτυ ενός κλωβού εκτρεφόμενου σολομού».

Μια τοπική ομάδα ψαράδων δήλωσε ότι φοβάται ότι οι σολομοί που δραπέτευσαν θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τη μακροπρόθεσμη υγεία του πληθυσμού του άγριου σολομού.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι το προσωπικό του «αξιολογεί επί του παρόντος την κατάσταση και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν».

Ο σολομός σε κίνδυνο

Ο Gary Houston, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιείας του Ulster, δήλωσε στο BBC News της Β. Ιρλανδίας ότι υπάρχει κίνδυνος οι διαφυγόντες σολομοί να αναπαραχθούν με τον άγριο πληθυσμό και το γεγονός αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη φυσική κατάσταση των απογόνων, με αποτέλεσμα να υπάρξει χαμηλότερο ποσοστό επιβίωσης.

Οι πληθυσμοί σολομού στη Βόρεια Ιρλανδία βρίσκονται υπό σοβαρή απειλή εξαφάνισης από τις διαφυγές από τα εκτροφεία, τη ρύπανση και την κακή επιβίωση εντός του ποταμού και στη θάλασσα.

Για περισσότερα Νέα και Ειδήσεις από τον αγροτικό κόσμο, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,295FansLike
1,334FollowersFollow

Recent Comments