Monday, October 14, 2024
HomeΕλαιοκομίαΣυμβόλαιο με 11 ευρώ / κιλό σε πρώιμο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο νέας...

Συμβόλαιο με 11 ευρώ / κιλό σε πρώιμο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο νέας εσοδείας

Μια σημαντική εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι τιμές κρατάνε τα ικανοποιητικά για τους έλληνες παραγωγούς επίπεδα που σηματοδότησαν προ ημερών οι Άγιοι Απόστολοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του olivenews, ο Μεσσήνιος παραγωγός κ. Θοδωρής Δημητρακάκης που διατηρεί καλλιέργειες στην περιοχή της Κυπαρισσίας, ενώ είχε συμφωνήσει να υπογράψει συμβόλαια για 14 τόνους βιολογικού ελαιολάδου (κορωνέικη ποικιλία), με τιμή 9 ευρώ το λίτρο, πέτυχε να αναθεωρήσει προς τα πάνω την συμφωνηθείσα τιμή.

Με βασικό επιχείρημα ότι η ξηρασία περιορίζει τον αρχικώς εκτιμηθέντα όγκο της παραγωγής αλλά και με «όπλο» την των 10,20 ευρώ το κιλό στους Αγίους Αποστόλους, εκλήθησαν οι εκτιμητές των πελατών του στους ελαιώνες και δέχθηκαν να αυξήσουν την προσφορά τους στα 10 ευρώ το λίτρο, που σημαίνει μια τιμή που προσεγγίζει τα 11 ευρώ το κιλό – ακόμη υψηλότερα από την τιμή της Λακωνίας!

Πρόκειται για σχετικά μικρή ποσότητα (14 τόνοι, έναντι 37 τόνων του πρώτου συμβολαίου των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας αλλά διόλου ευκαταφρόνητη. Είναι φανερή η επιτυχία του παραγωγού στη διαπραγμάτευση με τους ξένους κυρίως αλλά και έλληνες πελάτες του. Συγκεκριμένα, η ποσότητα που θα παράγει ο κ. Δημητρακάκης είναι περίπου 14 τόνοι, εκ των οποίων οι 10 έχουν προορισμό το εξωτερικό (Αυστρία και Δανία) ενώ οι υπόλοιποι 4 έχουν προορισμό την ελληνική εστίαση (HORECA). Είναι σημαντικό ότι όλες ποσότητες του ελαιολάδου του κ. Δημητρακάκη, τυποποιούνται στην Ελλάδα με τις ετικέτες των πελατών του και το προϊόν φεύγει για τον προορισμό του έτοιμο να μπει στο ράφι.

Η συγκομιδή των καρπών από τους ελαιώνες του κ. Δημητρακάκη, ξεκινά άμεσα (μέσα στο Σαββατοκύριακο). Το προϊόν που θα συλλεχθεί, θεωρείται «πρώιμης συγκομιδής» (early harvest), δηλαδή μια «κατηγορία» πριν το αγουρέλαιο.

Πηγή – olivenews.gr

Για περισσότερες αγροτικές ειδήσεις και ενημερώσεις, επισκεφθείτε το e-Agrotis.gr!

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,286FansLike
1,334FollowersFollow

Recent Comments