Monday, October 14, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργειαΤα Κρυστάλλια Σώζουν την Τιμή τους στην Αγορά των Φρούτων: Τρέχουσες Τάσεις

Τα Κρυστάλλια Σώζουν την Τιμή τους στην Αγορά των Φρούτων: Τρέχουσες Τάσεις

Αρχίζει δειλά δειλά από αρχές Οκτωβρίου η περίοδος εµπορίας στο Κρυστάλλι, όπως αναφέρει στην Agrenda ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, Λάµπρος Ντέλλας.

Πέρυσι η τιµή που πληρώθηκε ο παραγωγός έπαιξε στα 50 µε 60 λεπτά το κιλό και φέτος δεν αναµένεται να διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα η κατάσταση, καθώς υπάρχει σταθερή ζήτηση στην εσωτερική αγορά.

«Τα προβλήµατα µας δεν είναι οι µηχανισµοί εµπορίας, αλλά οι ξηροθερµικές συνθήκες, που δηµιουργούν προβλήµατα µικροκαρπίας και τα αναποτελεσµατικά σκευάσµατα που κυκλοφορούν για την ψύλλα, η οποία µένει ανενόχλητη να λερώνει τον εµπορεύσιµο καρπό», εξηγεί ο Λάµπρος Ντέλλας στην Agrenda.

«Ο κόσµος καλό είναι να ξέρει ότι το αχλάδι έχει µέση απόδοση 2 τόνους και έξοδα φέτος στα 1.100-1.200 ευρώ το στρέµµα. Πρέπει να µειωθεί το κόστος, καθώς ο κόσµος αυτή τη περίοδο δεν µπορεί να καταναλώσει περισσότερο», θα συµπληρώσει.

Πηγή Fresher.gr

Για Περισσότερες Ειδήσεις και όλα τα Αγροτικά Νέα Επισκεφθείτε το e-Agrotis.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,286FansLike
1,334FollowersFollow

Recent Comments