Tuesday, October 15, 2024
HomeμελισσοκομίαΕπιστολή Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης για τις πληρωμές μελισσοκόμων

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης για τις πληρωμές μελισσοκόμων

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στρατάκο, σχετικά με την «Πληρωμή μελισσοκόμων Δράσεων 11.1.2 και 11.2.2 του Μέτρου 11 Βιολογικής Γεωργίας», απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας.

Ο κ. Φίλιας στη σχετική επιστολή του καταθέτει την ανησυχία που καταγράφεται σχετικά με την καθυστέρηση στην πληρωμή ορισμένων δικαιούχων μελισσοκόμων της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι οι μελισσοκόμοι οι οποίοι δεν υπέβαλαν Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών για το έτος 2023 δεν έχουν συμπεριληφθεί στις πληρωμές, παρά το γεγονός ότι είναι ενεργοί κάτοχοι μελισσοσμηνών.

«Από την έναρξη του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου το 2021, η υποχρέωση δήλωσης των κυψελών έχει γίνει ετήσια, ενώ στο παρελθόν ίσχυε για διετία. Είναι γνωστό πως ορισμένοι από τους μελισσοκόμους, ιδιαίτερα όσοι διαμένουν σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, δεν έλαβαν την απαραίτητη ενημέρωση για την αλλαγή στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην υποβάλουν τη δήλωσή τους για το έτος 2023. Παρά τη μη υποβολή, αυτό δεν υποδηλώνει διακοπή της μελισσοκομικής τους δραστηριότητας, αλλά πιθανή αδυναμία πρόσβασης στην κατάλληλη πληροφόρηση» εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης και αφού επισημαίνει τη σημασία της μελισσοκομίας για την αγροτική οικονομία της περιοχής, ζητά από τον κ Στρατάκο να εξετάσει τη δυνατότητα παράτασης ή ευνοϊκής ρύθμισης για τους δικαιούχους, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές του προγράμματος.

Πηγή: kalavrytanews.com

Για περισσότερες αγροτικές ειδήσεις και ενημερώσεις, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr για συνεχή κάλυψη των αγροτικών εξελίξεων!

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,296FansLike
1,333FollowersFollow

Recent Comments