Το 2015 μία οικογένεια αποφάσισε να καλλιεργήσει καρυδιές στις Φέρες Έβρου και πλέον τα πηγαίνει τόσο καλά, που σκέφτεται να ταξιδέψει για… άλλες πολιτείες αφού η ποσότητα δεν επαρκεί για τη ζήτηση, που υπάρχει.
Η ιδιοκτήτρια της οικογενειακής επιχείρησης, Μαρία Καμπαρμούση μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας πως το μικροκλίμα και ο συγκεκριμένος τόπος κάνουν τις καρυδιές να ξεχωρίζουν. «Το συγκεκριμένο κτήμα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ποτάμια, της Ιτέας και του Έβρου, έχει υγρασία μεν αλλά και φοβερούς αέρηδες. Αυτή η υγρασία προσδίδει την ποιότητα με τους αέρηδες, που δεν αφήνει το δέντρο και τον καρπό να αρρωστήσει. Το γεγονός αυτό αλλά και το ότι έχουμε ζεστή ημέρα και κρύα νύχτα στρεσάρει τα δέντρα και δίνει τον ιδιαίτερο αυτόν καρπό«», επισήμανε μεταξύ άλλων η Μ. Καμπαρμούση.
Πηγή Άρθρου / Βίντεο ertnews.gr
Για περισσότερες αγροτικές ειδήσεις και ενημερώσεις, επισκεφθείτε το e-Agrotis.gr!