Monday, September 16, 2024
HomeκαλλιέργειεςΚαλλιέργεια ορεινής φράουλας στην Κοζάνη, που αντέχει στο κρύο και ευδοκιμεί το...

Καλλιέργεια ορεινής φράουλας στην Κοζάνη, που αντέχει στο κρύο και ευδοκιμεί το φθινόπωρο

Φράουλα την εποχή του φθινοπώρου; Κι όμως, ακόμη και προς το τέλος του Οκτωβρίου γευστικές και αρωματικές φράουλες μπορεί να βρει κανείς στην Αιανή Κοζάνης.

Τα αδέρφια, Ευθύμιος και Νέστορας Γκουρτσιούμης είχαν την ιδέα της καλλιέργειας φράουλας, κάνοντας ένα «πείραμα» στην περιοχή, που αποδίδει καρπούς, ενώ παράγουν και λικέρ και μαρμελάδες.

«Είπαμε να ασχοληθούμε με τη φράουλα. Μετά από έρευνα και την παρακίνηση του γεωπόνου μας αποφασίσαμε να διαλέξουμε αυτή την ποικιλία, γι’ αυτό το λόγο. Στο νομό υπήρχε παραγωγή φράουλας…με τα χρόνια έσβησε αυτό και την κυριαρχία την πήρε η Μανωλάδα και η Πελοπόννησος. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι ανεξαρτήτου φωτοπεριόδου, που σημαίνει με φάσεις, όπως οι υπόλοιπες ποικιλίες, πηγαίνει με κύκλους, όσο η θερμοκρασία είναι 16 με 30-32 βαθμούς ευνοεί και δίνει», όπως είπε ο Ευθύμης Γκουρτσιούμης στην κάμερα της ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Περίμετρο».

Πηγή – ertnews.gr

Για περισσότερες αγροτικές ειδήσεις και εξελίξεις, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr και μείνετε ενημερωμένοι!

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments