Monday, September 16, 2024
HomeΕλαιοκομίαΕξέλιξη στις Τιμές Ελαιολάδου: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία - Τι Αναμένεται

Εξέλιξη στις Τιμές Ελαιολάδου: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία – Τι Αναμένεται

Παρέμεινε στα 7,5 ευρώ η τιμή στο έξτρα παρθένο

Μια συνοπτική εικόνα των μέγιστων και ελάχιστων τιμών  για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,  στην Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αναλυτικού Δελτίου τιμών του ΣΕΔΗΚ της 27-8-2024, παρουσιάζεται στον Πίνακα 1 που ακολουθεί:

Οι τιμές αυτές δεν είναι οπωσδήποτε αντιπροσωπευτικές, γιατί σε ότι αφορά την Ελλάδα προέρχονται από τις τιμές που δίδουν οι πάροχοι που απαντούν στο Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ, οι οποίοι την περίοδο αυτή είναι αρκετά περιορισμένοι, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές ξένων κρατών, αντλούνται μόνο από τα έγκυρα sites που λειτουργούν, τα οποία πιθανώς λόγω διακοπών, την ιδιά περίοδο είναι πολύ περιορισμένα.

Με βάση τις εξηγήσεις αυτές, η γενική εικόνα των τιμών, που εμφανίζεται σήμερα, έχει ως εξής:

– Στην Ελλάδα οι τιμές  του έξτρα κυμάνθηκαν από 7,50€/κ οι μέγιστες μέχρι 6,0€/κ οι ελάχιστες. Ειδικότερα:

– Στην Κρήτη, οι μέγιστες διατηρήθηκαν στα 7,50€/κ ενώ οι ελάχιστες αυξήθηκαν στα 6,70€/κ. 

– Στην Πελοπόννησο οι μέγιστες διατηρήθηκαν στα 7,10€/κ ενω οι ελάχιστες έπεσαν στα 6,0€/κ .

– Στα Νησιά (Κέρκυρα) από 6,20€/κ αυξήθηκαν στα 6,50€/κ 

– Στην Ισπανία οι ελάχιστες και οι μέγιστες τιμές του έξτρα παρθένου παρουσίασαν μια ελαφρά πτώση και κυμάνθηκαν από 6,70€/λ έως 7,59 €/κ.

– Στην Ιταλία, οι διακοπές του καλοκαιριού φαίνεται ότι προκάλεσαν διακοπές και στην αγορά ελαιολάδου αλλά και στις υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτή. Έτσι επίσημες τιμές του προϊόντος τώρα και τρείς εβδομάδες δεν εμφανίζονται στην Ιταλία, όπως και στη Τυνησία.

Πηγή: sedik.gr

Για περισσότερες ειδήσεις και εξελίξεις γύρω από την αγορά ελαιολάδου και τα αγροτικά θέματα, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr για πλήρη ενημέρωση και ανάλυση!

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,100FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments