Thursday, September 19, 2024
HomeειδήσειςΝέα θερμοκηπιακή μονάδα φαρμακευτικών προϊόντων με βάση την κάνναβη στη Λάρισα

Νέα θερμοκηπιακή μονάδα φαρμακευτικών προϊόντων με βάση την κάνναβη στη Λάρισα

Με μια νέα υπερσύγχρονη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα, η Curity Pharma στοχεύει να καταστήσει τη Λάρισα κεντρικό κόμβο ανάπτυξης φαρμακευτικών προϊόντων με βάση την κάνναβη όχι μόνο για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, που δημιουργεί σε πρώτη φάση 60 νέες θέσεις εργασίας, υψηλών αποδοχών.

Η επένδυση

Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κέντρου παραγωγής που εκτείνεται σε μία έκταση 68.000 τετραγωνικών μέτρων, εξοπλισμένου με τεχνολογία αιχμής για την καλλιέργεια, επεξεργασία και παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Το υβριδικό θερμοκήπιο είναι το πρώτο αυτού του τύπου στην Ευρώπη και συνδυάζει τον έλεγχο μιας εσωτερικής μονάδας με την αποτελεσματικότητα και το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα ενός θερμοκηπίου.

H παραγωγική μονάδα φαρμακευτικών προϊόντων έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP) με χώρους υψηλής καθαρότητας, εξοπλισμένους με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων

Δημιουργία 60+ θέσεων εργασίας

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη αυτής της επένδυσης είναι η δημιουργία περισσότερων από 60 νέων θέσεων εργασίας υψηλών αποδοχών, που περιλαμβάνουν εξειδικευμένες θέσεις στον τομέα της παραγωγής και της διοίκησης. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας είναι στο επίκεντρο καθώς η νέα μονάδα έχει εντάξει στη λειτουργία της προμηθευτές και συνεργάτες από την τοπική αγορά, προσφέροντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

8 νέα εξειδικευμένα προϊόντα

Το κέντρο της Curity Pharma στη Λάρισα διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που το τοποθετούν στην αιχμή της φαρμακευτικής ανάπτυξης. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων που βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι νευρολογικές διαταραχές. Συγκεκριμένα, πρόκειται να παράξει 8 διαφορετικά προϊόντα, τα οποία θα επιτρέψουν στους ιατρούς να συνταγογραφήσουν το πιο κατάλληλο σκεύασμα με βάση τις άμεσες, αλλά και μακροπρόθεσμες ανάγκες των ασθενών.

Εξωστρέφεια και εξέλιξη

Μέσω αυτής της επένδυσης, η Curity Pharma ενισχύει την εξωστρέφειά της, φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε κεντρικό κόμβο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το εργοστάσιο της εταιρείας αναμένεται να προμηθεύει προϊόντα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Curity Pharma στοχεύει να κατακτήσει πρωταγωνιστική θέση στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης, επεκτείνοντας τις εξαγωγές της σε νέες αγορές.

Η Λάρισα στο επίκεντρο

Για τη Λάρισα, αυτή η επένδυση είναι σημαντική καθώς ενισχύει την τοπική οικονομία, αναβαθμίζει τις υποδομές και βελτιώνει τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η εισροή κεφαλαίων θα συμβάλλουν στη συνολική ευημερία της περιοχής, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για τους κατοίκους και δημιουργώντας έναν κύκλο οικονομικής ανάπτυξης που θα ωφελήσει ευρύτερα την κοινωνία της Λάρισας.

Η Curity Pharma, με τη νέα της μονάδα στη Λάρισα, δεν αναπτύσσει απλώς φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά πρωτοπορεί στον τομέα της υγείας, θέτοντας τις βάσεις για ένα μέλλον όπου οι ανάγκες των ασθενών βρίσκονται στο επίκεντρο της φαρμακευτικής ανάπτυξης και παραγωγής.

Πηγή – ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET (trikalavoice.gr)

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,149FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments