Monday, September 16, 2024
HomeαγρότεςΚΑΠ: Τι Αλλάζει στα Επιχειρησιακά Προγράμματα Ελαιουργικών Φορέων

ΚΑΠ: Τι Αλλάζει στα Επιχειρησιακά Προγράμματα Ελαιουργικών Φορέων

Η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) φέρνει σημαντικές αλλαγές στα επιχειρησιακά προγράμματα των ελαιουργικών φορέων. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και οι φορείς του κλάδου για να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις και να επωφεληθούν από τις διαθέσιμες επιδοτήσεις;

Σύμφωνα με την τροποποίηση, η χρονική διάρκεια των επιχειρησιακών προγραμμάτων θα είναι τέσσερα έτη με πρώτο έτος εφαρμογής το 2024. Η συνδρομή της Ε.Ε για την περίοδο 2024-2027 ανέρχεται σε  10.666.000 ευρώ για κάθε οικονομικό έτος. Η εθνική χρηματοδότηση ορίζεται σε ποσοστό 50% των δαπανών που δεν καλύπτονται από τη χρηματοδοτική συνδρομή της Ένωσης.

Επίσης, έως 28 Φεβρουαρίου κάθε έτους (Ν) , κάθε εγκεκριμένη ΟΕΦ δύναται να υποβάλει αίτημα προκαταβολής στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το ποσό της οποίας κυμαίνεται από 30% έως 80% της ενίσχυσης του εγκεκριμένου ετήσιου προϋπολογισμού του προγράμματος.

Για το 1ο έτος υλοποίησης κάθε εγκεκριμένη ΟΕΦ δύναται να λάβει προκαταβολή έως 15 Οκτωβρίου 2024, κατόπιν αιτήματός της ως 25 Σεπτεμβρίου 2024 στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η προκαταβολή και οι ενστάσεις

Η προκαταβολή καταβάλλεται έως 31 Μαρτίου του αντίστοιχου έτους (Ν). Για το 1ο έτος υλοποίησης κάθε εγκεκριμένη Ο.Ε.Φ. δύναται να λάβει προκαταβολή έως 15 Οκτωβρίου 2024, κατόπιν αιτήματός της ως 25 Σεπτεμβρίου 2024 στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των οποίων τα επιχειρησιακά προγράμματα έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες αποτελεσμάτων έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, κατά της σχετικής απόφασης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης.  Οι ενδικοφανείς προσφυγές υποβάλλονται άπαξ, ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος, εντός τριών ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης του πίνακα αποτελεσμάτων.

Δείτε αναλυτικά την τροποποίηση ΕΔΩ

Ανακαλύψτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές στα επιχειρησιακά προγράμματα των ελαιουργικών φορέων με την αναθεώρηση της ΚΑΠ στο e-agrotis.gr. Μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και μάθετε πώς να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της επιχείρησής σας.


Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments