Friday, September 20, 2024
HomeειδήσειςΧειροποίητα Βιολογικά Πούρα από την Κρύα Βρύση Πέλλας - Η Ελληνική Καινοτομία...

Χειροποίητα Βιολογικά Πούρα από την Κρύα Βρύση Πέλλας – Η Ελληνική Καινοτομία που Κατέκτησε τον Κόσμο

Δύο αδέλφια από την Κρύα Βρύση Πέλλας, ο Άρης και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, φτιάχνουν πούρα, τα οποία ”ταξιδεύουν” σε όλο τον κόσμο. Έστησαν το 2012 την οικοτεχνία ”Vamma Del Sol” (απόσταγμα του ήλιου), και έκτοτε η φήμη της έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Όπως τόνισε ο κ. Άρης Κωνσταντινίδης τα συγκεκριμένα πούρα γίνονται ανάρπαστα σε όλο τον κόσμο, καθώς η συγκεκριμένη οικοτεχνία, φτιάχνει βιολογικά χειροποίητα πούρα απαλλαγμένα από κάθε είδους χημεία. ”Κοιτάμε τον καταναλωτή στα μάτια και του λέμε το προϊόν που πήρες μεταποιήθηκε με μηδέν χημεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, καλύτεροι πελάτες είναι οι Γερμανοί, με ουρανίσκους ανοιχτούς στο διαφορετικό και το καινούργιο, ενώ εξαγωγές γίνονται και σε Αυστραλία, Κίνα και Ελβετία.

Τα δύο αδέλφια προέρχονται από μία καπνοπαραγωγική οικογένεια και ταξίδεψαν με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας, ώστε να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα: να ξεκινάνε δηλαδή από τον σπόρο και να φθάνουν στο τελικό προϊόν με απόσταση μόλις τρία χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή. ”Τόσο απέχει ο χώρος που παράγονται τα καπνά από εκείνον που μεταποιούνται”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Vamma Del Sol

vammadelsol.com

Πηγή – ertnews.gr

Για να μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και να ανακαλύψετε περισσότερες επιτυχημένες ελληνικές πρωτοβουλίες, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr. Διαβάστε πρώτοι όλα τα νέα και ειδήσεις από τον αγροτικό κόσμο!

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments