Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΔεν είναι ικανοποιημένοι οι αγρότες από τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι αγρότες από τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ

Δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε οι αγρότες για τα μέτρα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής.

«Όταν το πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει στο 1,60 ευρώ και το ποσό που θα μοιράσει η κυβέρνηση είναι 100 εκ ευρώ, όταν το 2015 η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν 1,20 ευρώ και το ποσό στα 170 εκ ευρώ, καταλαβαίνει κανείς πως κάποιοι δεν θα πάρουν ή το ποσό που θα πάρουν οι αγρότες δεν θα καλύπτει το κόστος που πλήρωσαν για το πετρέλαιο» ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής Νίκος Μποντρότσος.

Σχετικά με το θέμα της άρδευσης ο κ. Μποντρότσος στάθηκε στην υφαλμύρινση που γίνεται όλο και πιο έντονη στην δυτική Ροδόπη και στην λειψυδρία που ήδη έγινε εμφανής στην Ανατολική Ροδόπη, με τους αγρότες να μην μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

«Σίγουρα φέτος μιλάμε για μειωμένη παραγωγή και δυστυχώς δεν ακούσαμε ούτε φέτος να μιλάνε σοβαρά οι υπεύθυνοι για έργα που θα ενισχύσουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, με μικρά φράγματα, ταμιευτήρες, προκειμένου το όποιο νερό της βροχής να μην πηγαίνει στη θάλασσα. Το δε φράγμα του Κομψάτου το ζητάμε τα τελευταία 50 -60 χρόνια» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μποντρότσος

Πηγή ertnews.gr

Για περισσότερες Ειδήσεις και όλα τα Αγροτικά Νέα επισκεφθείτε το e-Agrotis.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments