Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΨηφιακές Ετικέτες για Αγροτικά Εφόδια: Η Νέα Εποχή για Επιχειρήσεις και Αγρότες

Ψηφιακές Ετικέτες για Αγροτικά Εφόδια: Η Νέα Εποχή για Επιχειρήσεις και Αγρότες

Οι ψηφιακές ετικέτες εισάγουν μια νέα εποχή στη διαχείριση και χρήση των αγροτικών εφοδίων, προσφέροντας στους αγρότες και τις επιχειρήσεις αυξημένη διαφάνεια, ασφάλεια και αποδοτικότητα.

Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες παρακολουθούν, αγοράζουν και χρησιμοποιούν τα εφόδια τους, καθιστώντας την παραγωγική διαδικασία πιο αποτελεσματική και βιώσιμη.

Ξεχάστε τα λιπάσματα και γενικά τα αγροτικά εφόδια με τα μεγάλα κι εντυπωσιακά γράμματα.

Πλέον οι ετικέτες πρόκειται να γίνουν ψηφιακές και να βλέπετε τις πληροφορίες με το κινητό σας τηλέφωνο.

Το σίγουρο είναι πως θα μπορούν γεωπόνοι και αγρότες να έχουν καλύτερη πληροφόρηση για τα αγροτικά εφόδια, σύμφωνα με τον νέο κοινοτικό κανονισμό.

Οι ψηφιακές ετικέτες θα μπορούν να σκανάρονται με κωδικό QR. Η ψηφιακή επισήμανση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, χρησιμοποιείται ήδη για ορισμένα προϊόντα με χημικές ουσίες. Η απλούστευση των όρων σήμανσης αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος για τις επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τον χώρο των αγροτικών εφοδίων.

Το μέσο κόστος από τις ετικέτες αναμένεται να μειωθεί κατά 4.500 ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ μπορεί να φτάσει κατά περίπτωση ακόμη και τα 57.000 ευρώ για μία μεγάλη επιχείρηση.

Το θέμα είναι αν αυτή η διαφορά τελικά θα είναι υπέρ και των αγροτών, που διαμαρτύρονται συχνά για το κόστος λίπανσης.

Η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί και μένει το νομικό κείμενο αφενός να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ν’ αρχίσει η εφαρμογή του τρεις μέρες αργότερα.

Οι ψηφιακές ετικέτες πρόκειται να έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 ετών. Με τις νέες ψηφιακές ετικέτες αναμένεται να περιοριστεί η γραφειοκρατία και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πηγή AgroNewsBomb.gr

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή των ψηφιακών ετικετών στα αγροτικά εφόδια και πώς μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή σας, επισκεφτείτε το e-Agrotis.gr.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments