Monday, September 16, 2024
HomeκαλλιέργειεςΗ Παραγωγή Σιταριού στη Γερμανία Υποχωρεί: Πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Αγορά

Η Παραγωγή Σιταριού στη Γερμανία Υποχωρεί: Πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Αγορά

Η παραγωγή σιταριού στη Γερμανία, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες στην Ευρώπη, παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση. Οι καλλιεργητικές προκλήσεις και οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση, δημιουργώντας ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών.

Η συγκομιδή σιταριού στη Γερμανία το 2024 ενδέχεται να μειωθεί κατά 12,7% σε 18,8 εκατομμύρια τόνους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η συγκομιδή επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις επίμονες βροχές κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας.

Η ακαθάριστη συγκομιδή σιτηρών αναμένεται να μειωθεί κατά 7,2% σε περίπου 39,41 εκατομμύρια τόνους.

Ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Γεωργίας Cem Ozdemir δήλωσε ότι η ανάπτυξη των καλλιεργειών παρεμποδίστηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου. Σημείωσε επίσης ότι οι «προκλήσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή» σημείωσαν την παρουσία τους νωρίτερα από το αναμενόμενο στον αγροτικό τομέα, αλλά οι αγρότες της χώρας κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή παρά τις μεγάλες δυσκολίες, γράφει το Reuters.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια θα είναι η ποιότητα των σιτηρών, αλλά λόγω του υγρού καλοκαιριού, θα είναι χαμηλότερη από πέρυσι και το ποσοστό περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες θα είναι μειωμένο, εκτιμά η γεωργική αρχή.

Η συγκομιδή χειμερινής ελαιοκράμβης στη Γερμανία το 2024 αναμένεται να μειωθεί κατά 14,3% σε 3,60 εκατομμύρια τόνους. Η συγκομιδή καλαμποκιού θα αυξηθεί κατά 8,8% και μπορεί να ανέλθει σε περίπου 4,89 εκατομμύρια τόνους, ενώ οι ποσότητες της καλλιέργειας που θα συγκομιστεί αργότερα θα επωφεληθούν από τις καλοκαιρινές βροχές, καταλήγει το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας.

Πηγή Agrocapital.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και ανάλυση των επιπτώσεων αυτής της μείωσης στην παραγωγή σιταριού, καθώς και για να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα στον αγροτικό τομέα, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments