Thursday, September 19, 2024
HomeΕλαιοκομίαΗ Τιμή του Ελαιολάδου στην Ισπανία Έφτασε Ξανά τα 9 Ευρώ: Τι...

Η Τιμή του Ελαιολάδου στην Ισπανία Έφτασε Ξανά τα 9 Ευρώ: Τι Σημαίνει για την Αγορά

Η τιμή του ελαιολάδου στην Ισπανία έχει σκαρφαλώσει ξανά στα 9 ευρώ ανά κιλό, προκαλώντας αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και ανησυχίες στους καταναλωτές. Αυτή η αύξηση έρχεται σε μια περίοδο όπου η ζήτηση για ελαιόλαδο παραμένει υψηλή, ενώ η προσφορά αντιμετωπίζει προκλήσεις, δημιουργώντας ένα ασταθές περιβάλλον για τους παραγωγούς και τους εμπόρους.

Από τα 6,34 μέχρι και τα 9 ευρώ το κιλό ξανά τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του oleista.com.

Ανοδική πορεία διαγράφουν οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία, γεγονός που οι Έλληνες παραγωγοί, αναμένουν να περάσει ως τάση και στην Ελλάδα, μόλις ανοίξουν οι αγορές, καθότι λόγω Αυγούστου, δεν δουλεύει κανείς τώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισπανικού Oleista οι τιμές για το έξτρα παρθένο κατά μέσο όρο είναι σήμερα στα 7,67 ευρώ το κιλό, με τις κατώτερες στα 6,34 ευρώ το κιλό και τις ανώτερες στα 9 ευρώ ανά κιλό.

Σύμφωνα εξάλλου με άλλα στοιχεία, που ελήφθησαν από το Poolred System του Ιδρύματος Olivar επιβεβαιώνουν ότι η αγορά ελαιολάδου κατέγραψε χαμηλό όγκο συναλλαγών την εβδομάδα που μας πέρασε, με αύξηση όμως των τιμών στον παραγωγό. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου την τρέχουσα εβδομάδα, από 8 Αυγούστου έως 14 Αυγούστου, ήταν 7.040,59 ευρώ/τόνο (προσωρινά στοιχεία) κατά μέσο όρο, κάτι που αντιπροσωπεύει αύξηση της τιμής κατά 2,68% σε εβδομαδιαία βάση, αν τη συγκρίνουμε με την τιμή έξτρα παρθένου ελαιολάδου μιας εβδομάδας νωρίτερα, που ήταν 6.857,05 ευρώ/τόνο.

Η τιμή παραγωγού του παρθένου ελαιολάδου την προηγούμενη εβδομάδα, από 8 Αυγούστου έως 14 Αυγούστου, ήταν 6.641,44 ευρώ/τόνο (προσωρινά στοιχεία), κάτι που αντιπροσωπεύει αύξηση της τιμής κατά 3,06% εβδομαδιαία, αν τη συγκρίνουμε με την τιμή του παρθένου ελαιόλαδο από την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν 6.444,24 ευρώ/τόνο.

Η τιμή του λαμπάντε βάσης 1 την περασμένη εβδομάδα, από 8 Αυγούστου έως 14 Αυγούστου, είναι 6.165,08 ευρώ/τόνο (προσωρινά στοιχεία), που αντιπροσωπεύει αύξηση της τιμής κατά 1,69% εβδομαδιαία, αν τη συγκρίνουμε με την τιμή του ελαιολάδου λαμπάντε βάσης 1 από την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν 6.062,83 ευρώ/τόνο.

Όσον αφορά στον όγκο, την τελευταία εβδομάδα διακινήθηκαν 1.372,65 τόνοι (προσωρινά στοιχεία).

Πηγή Agronewsbomb.gr

Για να παρακολουθείτε τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά ελαιολάδου και να ενημερώνεστε για το πώς οι τιμές επηρεάζουν την παραγωγή και την κατανάλωση, επισκεφτείτε το e-Agrotis.gr.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments