Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΑγορά Σιταριού: Ανοδικές Τάσεις Παρά τις Εκτιμήσεις για Αύξηση Αποθεμάτων

Αγορά Σιταριού: Ανοδικές Τάσεις Παρά τις Εκτιμήσεις για Αύξηση Αποθεμάτων

Η αγορά σιταριού παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, παρά τις προβλέψεις για αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων. Αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει ανησυχίες στους αγοραστές και τους παραγωγούς, καθώς οι τιμές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά.

Η αγορά σιταριού στις ΗΠΑ παρουσίασε μικτές τάσεις την περασμένη εβδομάδα, με τις τιμές να κινούνται ανοδικά, αλλά σε πιο ήπιους ρυθμούς συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους. Οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν την αγορά ήταν:

  • Εκτιμήσεις WASDE: Η αναμενόμενη έκθεση WASDE για τη Δευτέρα προβλέπει ελαφρά αύξηση στα τελικά αποθέματα  σιταριού, γεγονός που πιθανώς να ασκήσει κάποιες πιέσεις στις τιμές.
  • Στάσεις των επενδυτών: Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια παρουσίασαν μικρή μείωση στις πτωτικές τους θέσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, υποδεικνύοντας μια πιο συγκρατημένη στάση απέναντι στην αγορά.
  • Συγκομιδή στη Γαλλία: Η μείωση της εκτίμησης για την καλλιέργεια σιταριού στη Γαλλία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών υποστήριξε τις τιμές.
  • Καιρικές συνθήκες: Οι γενικότερες καιρικές συνθήκες και οι προβλέψεις για τις επόμενες εβδομάδες παραμένουν σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με τις αγροτικές εξελίξεις, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments