Friday, September 20, 2024
HomeΕλαιοκομίαΈξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μορφή βουτύρου

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μορφή βουτύρου

Ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο βούτυρο και τη μαργαρίνη παρουσιάζεται η νέα φόρμουλα για επάλειψη με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που καταναλώνεται αυτό το πολύτιμο προϊόν

Ομάδες ερευνητών από το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Δικτύου (CIBER), το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα και το Κέντρο Ενέργειας, Περιβαλλοντικής και Τεχνολογικής Έρευνας (CIEMAT) ανέπτυξαν μια νέα φόρμουλα επάλειψης που αποτελείται κατά 75% από EVOO και περιλαμβάνει μόνο φυτικά προϊόντα, κατάλληλα για vegans.

Αρκετές ομάδες από το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Δικτύου (CIBER), το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα και το Κέντρο Ενέργειας, Περιβαλλοντικής και Τεχνολογικής Έρευνας (CIEMAT) πραγματοποίησαν μια μελέτη με ένα νέο επαλειφόμενο προϊόν που περιέχει περισσότερο από 75% επιπλέον παρθένο ελαιόλαδο και γίνεται μόνο με φυτικά προϊόντα κατάλληλα για vegans.

Η νέα αυτή σύνθεση είναι ιδανική για μαγειρικά παρασκευάσματα που απαιτούν στερεά λίπη, τα οποία είναι συνήθη στις δυτικές χώρες και αναμένεται ως εκ τούτου να διευκολύνουν την ενσωμάτωσή του EVOO στη δυτική δίαιτα.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Physiology and Biochemistry, διεξήχθη σε ποντίκια και έδειξε ότι μειώθηκε ο κίνδυνος αγγειακής νόσου και η κυτταρική οξείδωση εκείνων που έλαβαν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε στερεή μορφή, σε σύγκριση με βούτυρο και άλλα παρεμφερή. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν επίσης ότι, σε αρσενικά με την ίδια κατανάλωση τροφής, υπήρξε σημαντική μείωση του σωματικού βάρους μετά από 10 εβδομάδες διατροφικής παρέμβασης, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πειράματος.

Η ομάδα επεσήμανε ότι αυτή η πρόταση θα ήταν επίσης κατάλληλη για vegan και χορτοφάγους, που δεν καταναλώνουν βούτυρο και πολλά είδη μαργαρίνης, καθώς μπορεί να περιέχει ίχνη προϊόντων ζωικής προέλευσης και ότι η σύνθεσή της δεν περιλαμβάνει τη χρήση συντηρητικών, πρόσθετων και τυποποιημένα αλλεργιογόνα. Όπως τόνισε ο Jesús de la Osada, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα και επικεφαλής της ομάδας CIBERobn, «τα μόνα συστατικά είναι το EVOO και το βούτυρο κακάο, και τα δύο προϊόντα βιολογικής προέλευσης και χωρίς χημική μετατροπή υδρογόνωσης που παράγει τρανς λιπαρά οξέα».

με πληροφορίες από Mercacei (elaiaskarpos.gr)

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments