Thursday, September 19, 2024
HomeΕλαιοκομίαΗ Ισπανία διαθέτει 120.000 ευρώ σε κάθε παραγωγό για εκσυγχρονισμό ελαιοκομικών εκμεταλλεύσεων

Η Ισπανία διαθέτει 120.000 ευρώ σε κάθε παραγωγό για εκσυγχρονισμό ελαιοκομικών εκμεταλλεύσεων

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο έμαθε για την πρόσκληση για βοήθεια που θα ξεκινήσει το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας, Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης για να υποστηρίξει την απόκτηση μηχανημάτων και εξοπλισμού για γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ανδαλουσία.

Αυτές οι επιδοτήσεις, που αποτελούν μέρος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (PDR) της Ανδαλουσίας 2014 – 2020, επιδιώκουν να βελτιώσουν τη συνολική απόδοση και τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Επιπλέον, η ενημέρωση που συνοδεύει την ενσωμάτωση νέων μηχανημάτων θα συμβάλει επίσης στην αύξηση της αποδοτικότητας στη χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων. Με αυτόν τον τρόπο, η Junta de Andalucía, ελπίζει, ότι αυτές οι επιδοτήσεις θα έχουν αντίκτυπο στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εκμεταλλεύσεων και θα διευκολύνουν την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό τους. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον ελαιοκομικό τομέα της Ανδαλουσίας για να ανταποκριθούν στις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η ξηρασία

Αυτοί οι οικονομικοί πόροι αποτελούν μέρος του Θεματικού Υποπρογράμματος Olive Grove που εκτελείται από την κυβέρνηση της Ανδαλουσίας για να προσφέρει ειδική υποστήριξη σε αυτόν τον τομέα μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας για την Ανδαλουσία.

Όσον αφορά το ύψος των κινήτρων, θα ανέρχονται στο 50% της γενικά επιλέξιμης επένδυσης. Ωστόσο, ενδέχεται να αυξηθούν κατά 20% επιπλέον για τους νέους αγρότες, συλλογικές επενδύσεις και ολοκληρωμένα έργα που πραγματοποιούνται από πολλούς αιτούντες· αγροκτήματα που βρίσκονται σε περιοχές με συγκεκριμένους φυσικούς περιορισμούς και πρωτοβουλίες που πλαισιώνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει υπέρβαση του 90% της επιλέξιμης επένδυσης και θα καθοριστεί μέγιστο ποσό ενίσχυσης 150.000 ευρώ για αιτήσεις από τον γενικό αγροτικό τομέα και 120.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό ελαιοκομικών εκμεταλλεύσεων

Η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας εκτιμά ότι περισσότεροι από 2.500 επαγγελματίες του κλάδου κατανεμημένοι σε όλες τις επαρχίες της Ανδαλουσίας θα επωφεληθούν από αυτά τα κίνητρα

Αυτοί οι παραγωγοί θα αναλάβουν να συνεχίσουν να ασκούν τη δραστηριότητα στην επιδοτούμενη γεωργική εκμετάλλευση για τουλάχιστον πέντε χρόνια και πρέπει να καταχωρίσουν τα αποκτηθέντα στοιχεία στο Επίσημο Μητρώο Αγροτικών Μηχανημάτων (ROMA). 

Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαχείριση της βοήθειας, θα καθιερωθεί μια πλήρως τηλεματική επεξεργασία και θα προσφέρει τη δυνατότητα βοήθειας φορέων που είναι εξουσιοδοτημένοι να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία, μεταξύ των οποίων, για παράδειγμα, γεωργικές επαγγελματικές οργανώσεις (Asaja , COAG και UPA) ή Αγροδιατροφικών Συνεταιρισμών.

Αυτές οι επιδοτήσεις που συνδέονται με την απόκτηση μηχανημάτων και εξοπλισμού για γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα προστεθούν σύντομα σε άλλες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του τομέα που έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής φέτος η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας. 

Μεταξύ αυτών είναι ο προϋπολογισμός για ενίσχυση για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ (10 εκατ. για τον γενικό αγροτικό τομέα και 10 εκατ. για τον ελαιώνα), αντιμετωπίζοντας έτσι σχεδόν 600 πρωτοβουλίες από τον κατάλογο των υποκατάστατων δικαιούχων.

με πληροφορίες  olimerca

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments