Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΣτα 265 ευρώ ο τόνος η καλύτερη προσφορά για το σκληρό σιτάρι...

Στα 265 ευρώ ο τόνος η καλύτερη προσφορά για το σκληρό σιτάρι στην Ορεστιάδα

Στα 26,5 λεπτά το κιλό ήταν η καλύτερη προσφορά που έγινε στον άγονο τελικά διαγωνισμό της ΕΑΣ Ορεστιάδας για το σκληρό σιτάρι. Η διοίκηση της οργάνωσης επέλεξε να καταστήσει άγονο τον διαγωνισμό, καθώς εκτιμά ότι τον Σεπτέμβριο οι συνθήκες της αγοράς θα είναι πολύ καλύτερες για το εξαιρετικό προϊόν που έχει στις αποθήκες της η Ένωση.

Άγονος κρίθηκε τελικώς ο διαγωνισμός της ΕΑΣ Ορεστιάδας, για την πώληση των 35.000 τόνων (+/-10%) σκληρού σίτου και άλλων 2.500 τόνων (+/-10%) μαλακού σιταριού, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Agronews, αν και στη διαδικασία έδωσαν το «παρών» όλα τα μεγάλα εμπορικά ονόματα της εγχώριας αγοράς.

Όπως πληροφορούμαστε η μέγιστη προσφορά που κατατέθηκε για το σκληρό ήταν στα 265 ευρώ ο τόνος (ή 26,5 λεπτά το κιλό) και η ελάχιστη στα 230 ευρώ ο τόνος (ή 23 λεπτά το κιλό), καθιστώντας απαγορευτική κάθε άλλη σκέψη για την ΕΑΣ Ορεστιάδας, πλην της απόρριψής τους.

Αντίστοιχα για τα μαλακά σιτάρια οι προσφορές κυμάνθηκαν στα 175 ευρώ ο τόνος η μέγιστη και στα 162 ευρώ ο τόνος η ελάχιστη και είχαν την ίδια τύχη με εκείνες για το σκληρό.

Κατά τις ίδιες πηγές στο διαγωνισμό εμφανίστηκαν η Δημητριακή, η Σόγια Ελλάς, η Μύλοι Σόγιας, ο Μάρκου, ο Σιάρκος, ο Βουλγαράκης, καθώς και οι βουλγαρικές Grainstore και Artzea.

Μετά την εξέλιξη αυτή το πιθανότερο είναι να έχουμε επανάληψη της διαδικασίας το Σεπτέμβριο, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται, αν και με μικρές πιθανότητες, να επιχειρηθεί και μια απόπειρα στις αρχές του Αυγούστου, με την προϋπόθεση ότι θα αρχίσει κάτι να κινείται στην αγορά σκληρού σταριού.

με πληροφορίες  agronews.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments