Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΠράξεις με 30 Λεπτά για Σκληρό Σιτάρι, Χαμηλή Εξαγωγή

Πράξεις με 30 Λεπτά για Σκληρό Σιτάρι, Χαμηλή Εξαγωγή

Οι τιμές του σκληρού σιταριού συνεχίζουν να παρουσιάζουν διακυμάνσεις . Με τις τελευταίες πράξεις από τους μύλους να πραγματοποιούνται στα 30 λεπτά ανά κιλό . Ενώ οι ενώσεις κινούνται στα 29 λεπτά.

Για πολλούς, δεν θεωρείται τυχαίο πως η Φότζια κράτησε αυτή τη βδοµάδα την ίδια τιµή για τα ποιοτικά σιτάρια . Παρά τις αρχικές ενδείξεις για µια καλή χρονιά σε Καναδά και Τουρκία. Συγκεκριµένα. Η λίστα της 26ης Ιουνίου έβγαλε ξανά 337-342 ευρώ τιµή αποθήκευσης εµπόρου στην πρώτη ποιότητα . Δίχως να δίνει τιµή για τις υπόλοιπες ποιότητες.

Καθόλου τυχαία δεν θεωρείται επίσης και η συζήτηση για τα 25 λεπτά το κιλό στα Σ1 σιτάρια . Που άνοιξε κυρίως µέσα από διαρροές σε µέσα κοινωνικής δικτύωσης . Καθώς αυτές τις µέρες βαίνει προς ολοκλήρωση ο καθοδικός βηµατισµός στους δείκτες των αγροτικών εµπορευµάτων, µετά από ένα µήνα ξεπουλήµατος.

«Συνεχίζουµε να φιξάρουµε µε 29 λεπτά το κιλό για όποιον παραγωγό το θέλει, αλλά δεν το προτείνουµε, θα πάρουµε καλύτερη τιµή στη συνέχεια», επαναλαµβάνει ο πρόεδρος του ΑΣ Λιβαδειάς «Ο ΑΙΧΜΕΑΣ» Γιώργος Ανέστης. «Έχουµε µαζέψει 4.500 τόνους σκληρό και ετοιµαζόµαστε για διαγωνισµό µετά τις 15 Ιουλίου. Εκεί θα φανούν όλα», εξηγεί στην εφηµερίδα Agrenda.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με την αγορά των σιτηρών και τις τρέχουσες τάσεις στον αγροτικό τομέα, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr.

Παρόµοια άποψη µε τις Ενώσεις των παραγωγών φαίνεται να έχουν και οι µυλωνάδες. Σήµερα, οι µεγάλοι µύλοι στην Ελλάδα αγοράζουν το καλό σκληρό σιτάρι σε τιµή που µεταφράζεται στη τσέπη του παραγωγού στα 300 ευρώ ο τόνος, δηλαδή στρογγυλά 30 λεπτά, κρατώντας την ίδια στάση εδώ και 2 εβδοµάδες.

Το ελεύθερο εµπόριο είναι εκείνο που έχει αντίθετη άποψη για την εξέλιξη των τιµών.

Τα 25-26 λεπτά για την πρώτη ποιότητα, αντιστοιχούν σε µια τιµή εξαγωγής στα 290-300 ευρώ ο τόνος, όµως πραγµατικά γεννάται η απορία του πως όλες οι υπόλοιπες χώρες (Ισπανία, Γαλλία και Τουρκία) καταφέρνουν να κλείνουν συµβόλαια παράδοσης στην Ιταλία στα 310-330 ευρώ ο τόνος – λιµάνι τους – και εµείς όχι.

Πηγή Agronews.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments