Friday, September 20, 2024
HomeειδήσειςΤεράστιες Ζημιές στη Χαλκιδική από Αγριογούρουνα

Τεράστιες Ζημιές στη Χαλκιδική από Αγριογούρουνα

Στη Χαλκιδική το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στην περιοχή του Δήμου Κασσάνδρας αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» τα τελευταία χρόνια για κατοίκους και κυρίως αγρότες.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ξεκίνησε από το Παλιούρι και πλέον τα αγριογούρουνα έχουν κατακλύσει τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Τις τελευταίες, μάλιστα δύο ημέρες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως με ηλίανθο, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση διότι το οικονομικό κόστος ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Βέβαια, τα αγριογούρουνα έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος και για τους κατοίκους της περιοχής διότι κατεβαίνουν στα σπίτια, μπαίνουν σε αυλές ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και στο οδικό δίκτυο καθώς προκαλούνται ατυχήματα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, που αυξάνεται και ο πληθυσμός.

Για μία ακόμα φορά η δημοτική Αρχή της Κασσάνδρας συγκαλεί τις επόμενες ημέρες σύσκεψη μαζί με το δασαρχείο αλλά και τον κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής για την εξεύρεση λύσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα πέσει και η πρόταση να υπάρξει συνδρομή και από άλλους κυνηγετικούς συλλόγους.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με τις ζημιές στη γεωργία και άλλες αγροτικές ειδήσεις, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr.

Πηγή: https://myportal.gr/terasties-zimies-sti-chalkidiki-apo-agriogoyroyna/

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments