Thursday, September 19, 2024
Home6 εκατομμύρια τόνοιΣυγκομιδή σιτηρών στη Βουλγαρία 2024: Πάνω από 6 εκατομμύρια τόνοι

Συγκομιδή σιτηρών στη Βουλγαρία 2024: Πάνω από 6 εκατομμύρια τόνοι

συγκομιδή σιτηρών Βουλγαρία 2024.
συγκομιδή σιτηρών Βουλγαρία 2024.
 
Η φετινή συγκομιδή σιτηρών Βουλγαρία 2024 εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από έξι εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας και Τροφίμων, Γκεόργκι Τάχοφ. Ο υπουργός παρέστη σε εκδήλωση για την έναρξη του θερισμού στο χωριό Ζλατιτράπ της επαρχίας Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Ψωμί της Ειρήνης», αναφέρει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η συγκομιδή σιτηρών στη Βουλγαρία το 2024, η υψηλή παραγωγή σιτηρών θα ενισχύσει την οικονομία της Βουλγαρίας και θα διασφαλίσει την επάρκεια τροφίμων στην περιοχή.
 
Ο Τάχοφ διευκρίνισε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η εκτιμώμενη παραγωγή θα είναι 6,1-6,3 εκατ. τόνοι σιταριού και περισσότεροι από 800.000 τόνοι κριθαριού. «Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής μας γεμίζουν σιγουριά ότι η ποιότητα της σοδειάς θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα», ανέφερε.
 
Δεν αναμένεται αύξηση στην τιμή του ψωμιού
 
Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων υπογράμμισε πως δεν αναμένεται να υπάρξει αύξηση της τιμής του ψωμιού. Ανέφερε επίσης ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα στις σιταποθήκες της χώρας διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ανησυχία σχετικά με την αποθήκευση της φετινής σοδειάς.
 
Ο Γκεόργκι Τάχοφ τόνισε ότι η Βουλγαρία παραμένει σημαντικός παράγοντας στη διεθνή αγορά σιτηρών, εξάγοντας σε περισσότερες από 30 χώρες. Σε ό,τι αφορά τις ποσοστώσεις για την εισαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διατηρηθούν. «Ελπίζω ότι θα λάβουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα στο προσεχές Συμβούλιο Γεωργίας στις Βρυξέλλες», δήλωσε.
 
Πηγές: ΑΜΠΕ, BTA
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments