Friday, September 20, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργειαΠάνω από 400.000 τόνους η φετινή παραγωγή συμπύρηνων ροδάκινων

Πάνω από 400.000 τόνους η φετινή παραγωγή συμπύρηνων ροδάκινων

Σε περισσότερους από 400.000 τόνους αναμένεται να φτάσει η φετινή παραγωγή βιομηχανικού ροδάκινου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ).Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, η χρονιά για τα συμπύρηνα ροδάκινα είναι υπερπρώιμη και οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν τη συγκομιδή στα τέλη Ιουνίου.«Η αποτίμηση που έχουμε για την περσινή χρονιά είναι ότι η παραγωγή συμπύρηνων ροδάκινων που συγκομίστηκε το 2023 φτάνει τους 320.000 τόνους. Η εκτίμησή μας για τη φετινή χρονιά είναι ότι η αναμενόμενη παραγωγή θα ξεπεράσει τους 400.000 τόνους», δήλωσε στο ypaithros.gr ο Κώστας Αποστόλου, πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ).

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος όγκος της παραγωγής βιομηχανικών ροδάκινων συγκομίζεται στην Πέλλα και την Ημαθία, ενώ μικρότερες εκτάσεις καλλιεργούνται στη Λάρισα και στο Αμύνταιο.Οι εκτιμήσεις για την τιμή παραγωγού δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.Σημειώνεται ότι το 2023, η τιμή παραγωγού στα βιομηχανικά ροδάκινα κυμάνθηκε μεταξύ 35 έως 38 λεπτών ανά κιλό.

Πηγή ypaithros.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments