Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΟι Τιμές για το Δεύτερο Χέρι Μηδικής και το Καλαμπόκι

Οι Τιμές για το Δεύτερο Χέρι Μηδικής και το Καλαμπόκι


 

Οι Τιμές για το Δεύτερο Χέρι Μηδικής και το Καλαμπόκι

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην αγορά αγροτικών προϊόντων, με τις τιμές για το δεύτερο χέρι μηδικής να διαμορφώνονται στα 24 λεπτά ανά κιλό. Ταυτόχρονα, η τιμή του καλαμποκιού κυμαίνεται μέχρι 20 λεπτά ανά κιλό, προσφέροντας ευκαιρίες και προκλήσεις στους παραγωγούς.

Με 24 λεπτά το κιλό φεύγει το δεύτερο χέρι μηδικής, έως 20 λεπτά το καλαμπόκι

Παρά τις ευκαιρίες που προσφέρει στους κτηνοτρόφους ο καλός καιρός για βοσκή στην ύπαιθρο, φέτος καταγράφεται μεγαλύτερη ζήτηση για μηδική στη νότια Ελλάδα. Ειδικά στην Κρήτη, όπου η επίμονη ανομβρία αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης στα χωριά, τα κιτρινιασμένα χόρτα και η λειψή βλάστηση δεν επαρκούν σε πολλές περιοχές για να τραφούν τα ζωντανά, με αποτελέσμα οι κτηνοτρόφοι να υποχρεώνονται φέτος σε συμπλήρωμα σιτηρεσίου με δέματα μηδικής.

Επιπλέον, ισχυρή είναι και η ζήτηση του εμπορίου για την παραγωγή, με τις καραβιές στο λιμάνι του Πειραιά να έχουν προγραμματιστεί και τις αποθήκες να έχουν ήδη καθαριστεί προκειμένου να γεμίσουν ενόψει χειμώνα με τα άριστης ποιότητας και καθαρότητας τριφύλλια από το δεύτερο και τρίτο χέρι.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments