Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΑυξημένες οι φυτεύσεις βιομηχανικής τομάτας σε σχέση με πέρυσι

Αυξημένες οι φυτεύσεις βιομηχανικής τομάτας σε σχέση με πέρυσι

 

Ολοκληρώνονται προς τα τέλη Μαΐου οι προγραμματισμένες φυτεύσεις της βιομηχανικής ντομάτας, οι οποίες σε σχέση με την περσινή περίοδο, είναι αυξημένες.

Οι τιμές του προϊόντος, σε σύγκριση με ανταγωνιστικές καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι και το καλαμπόκι, δείχνουν ότι η προτίμηση των παραγωγών στρέφεται προς τη βιομηχανική ντομάτα, παρά το αυξημένο κόστος παραγωγής. Η στροφή, όμως, μεγάλου αριθμού παραγωγών και -κατ’ επέκταση- στρεμμάτων προς τη βιομηχανική ντομάτα δημιουργεί και αυξημένους φόβους ως προς τη δυνατότητα απορρόφησης του προϊόντος κατά τη διάρκεια της συλλογής. 

Μπορεί να έχει γίνει προγραμματισμός με βάση τις δυνατότητες των εργοστασίων, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές που θα έχουν και τον τελευταίο λόγο στην παραγωγή. Οι φυτεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα και η συλλογή τους θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. 

Ο προβληματισμός των παραγωγών τομάτας είναι για τον όγκο της παραγωγής και τις δυνατότητες των συλλεκτικών μηχανών ως προς το αν θα μπορέσουν να καλύψουν τυχόν μετακίνηση του χρόνου της συλλογής, λόγω των καιρικών συνθηκών.

με πληροροφίες eleftheria.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments