Monday, September 16, 2024
Homeεπιδότηση μελισσοκόμωνΣτις 3 Iουνίου στους λογαριασμούς των μελισσοκόμων η επιδότηση των 15 ευρώ...

Στις 3 Iουνίου στους λογαριασμούς των μελισσοκόμων η επιδότηση των 15 ευρώ ανά κυψέλη

Στις 3 Iουνίου στους λογαριασμούς των μελισσοκόμων η επιδότηση των 15 ευρώ ανά κυψέλη


 Μελισσοκόμοι Ροδόπης: Προσωρινή Αναστολή Κινητοποιήσεων λόγω Εξασφάλισης Επιδότησης

Οι μελισσοκόμοι της Ροδόπης αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, που είχαν προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την έγγραφη ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, κ. Στρατάκο, σχετικά με την καταβολή της επιδότησης των 15 ευρώ ανά κυψέλη. Η επιδότηση αυτή, που λόγω λάθους του ΦΕΚ δεν είχε αποδοθεί από τον Φεβρουάριο του 2024, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των μελισσοκόμων έως τις 3 Ιουνίου.

Σημασία της Επιδότησης

Η επιδότηση αυτή είναι ζωτικής σημασίας για τους μελισσοκόμους, καθώς αποτελεί βασική στήριξη για την παραγωγή μελιού, ειδικά σε μια περίοδο που οι δυσκολίες είναι έντονες λόγω της οικονομικής κρίσης και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η επιδότηση των 15 ευρώ ανά κυψέλη είναι μια σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων που σχετίζονται με την φροντίδα των μελισσιών και την παραγωγή ποιοτικού μελιού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Ροδόπης, Στέλιος Κεχαγιάς, τόνισε την σημασία της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ). Οι σύλλογοι σκοπεύουν να ενισχύσουν την συνεργασία τους και να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις για την προώθηση του κλάδου. Ένα από τα σημαντικά μελλοντικά σχέδια είναι η εκπόνηση μελέτης για την πιστοποίηση του σκούρου μελιού της Ροδόπης, μια δράση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο της Δράμας.

Η απόφαση για προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων δείχνει την πρόθεση των μελισσοκόμων να δώσουν μια ευκαιρία στο ΥΠΑΑΤ να διορθώσει το λάθος και να καταβάλει τις επιδοτήσεις όπως υποσχέθηκε. Ωστόσο, ο Στέλιος Κεχαγιάς δήλωσε ξεκάθαρα ότι, εάν τα χρήματα δεν καταβληθούν μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία, οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν όπως αρχικά προγραμματίστηκε.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments