Monday, September 16, 2024
Homeέκλεψαν μελίσσια από 17 χρόνουΗράκλειο: Έκλεψαν τις κυψέλες 17χρονου αγοριού - Η έκκληση της μητέρας και...

Ηράκλειο: Έκλεψαν τις κυψέλες 17χρονου αγοριού – Η έκκληση της μητέρας και η βοήθεια των μελισσοκόμων

Σε μια πράξη αλληλεγγύης και ανιδιοτελής προσφοράς προχώρησαν ακροατές-μελισσοκόμοι, έπειτα από ένα ιδιαίτερο θέμα που έφερε στη δημοσιότητα το Ράδιο Κρήτη.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Μανόλη Αργυράκη, αναδείχθηκε η ιστορία νός 17χρονου αγοριού που με πολλή αγάπη και μεράκι ασχολείται με τη μελισσοκομία από τα 13 του χρόνια.
Ο αυτοδίδακτος νεαρός είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξει τις κυψέλες του.
Ο ίδιος είχε ξεκινήσει με μία κυψέλη και έφτασε στη πορεία να έχει 26 στο σύνολο, όμως άγνωστος ή άγνωστοι του ”έκοψαν τα φτερά” καθώς οι κυψέλες που είχαν μεταφερθεί στον Κάμπο των Πεζών, εκλάπησαν.
Η μητέρα του 17χρονου, η οποία μίλησε στον αέρα της εκπομπής, έκανε θερμή παράκληση να επιστραφούν οι κλεμμένες κυψέλες ενώ αντίστοιχες δημοσιεύσεις για το περιστατικό υπάρχουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπενθυμίζεται πως η κλοπή κυψελών υπάγεται στο αδίκημα της ζωοκλοπής με τις ποινές να είναι ιδιαίτερα βαριές.
Συγκίνησε η ανιδιοτελής προσφορά των παραγωγών 
Όχι ένας όχι δύο, αλλά έξι μελισσοκόμοι ακούγωντας για την ιστορία του αγοριού, προσφέθηκαν να βοηθήσουν χαρίζοντας παραφυάδες αλλά και συμβουλές, όσον αφορά στην παραγωγή γύρω από τα μελίσσια, προκειμένου να στηρίξουν τον μικρό παραγωγό.
Η κίνηση αυτή ”άγγιξε” την μητέρα του αγοριού, τους συντελεστές της εκπομπής και φυσικά όλους τους ακροατές που άκουγαν τον έναν μελισσοκόμο μετά τον άλλον να προσφέρουν την αμέριστη στήριξη τους στον 17χρονο.
Η πρωτοβουλία της προσφοράς αυτής δείχνει πως η ελπίδα και η αλληλεγγύη υπάρχουν ακόμη και σε αυτούς του
Πηγή ekriti.gr
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments