Friday, September 20, 2024
HomeΚρητικό ΕλαιόλαδοΟ 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου στην Κρήτη: Αίτηση Συμμετοχής μέχρι τις...

Ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου στην Κρήτη: Αίτηση Συμμετοχής μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024


 

Η Κρήτη, γνωστή για την παραδοσιακή της παραγωγή ελαιολάδου, φιλοξενεί και φέτος τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου. Η πρωτοβουλία, η οποία διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα εταίρων, αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου και την ανάδειξη των παραγωγών της περιοχής.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρητικού επώνυμου εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του διαγωνισμού προβλέπεται η ενδυνάμωση της εικόνας του κρητικού ελαιολάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεχίζονται έως τις 22 Μαρτίου 2024. Μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με brand & LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2023-2024 σε ποσότητα τουλάχιστον 500 κιλών. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 29-30-31 Μαρτίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στα τηλέφωνα 2813 410234 ή μέσω email στην διεύθυνση [email protected], επικοινωνήστε με την Ηρώ Σταυρακάκη.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments