Thursday, September 19, 2024
Homeαιγοπρόβειο γάλαΚρίση στον Τομέα του Αιγοπρόβειου Γάλακτος: Από Την Αθέτηση Συμφωνιών στην Απώλεια...

Κρίση στον Τομέα του Αιγοπρόβειου Γάλακτος: Από Την Αθέτηση Συμφωνιών στην Απώλεια Παραγωγών


 

Κάθε μήνα και πιο κάτω οι τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα . Αθέτηση συμφωνιών από αρκετούς γαλατάδες καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι μιλώντας στο Agronewsbomb.

Με μια κατάσταση που θυμίζει πραγματικό “ακήρυχτο πόλεμο”, οι τιμές στην αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος φαίνεται να καταρρέουν ολοένα και περισσότερο. Όσοι προέβλεπαν μια μείωση των τιμών μετά τις εκλογές βρέθηκαν άλλη μια φορά σε λάθος διαίσθηση. Και όσο οι μήνες περνούν, η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται, με πολλούς παραγωγούς να βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με αναφορές αιγοπροβατοτρόφων στο Agronewsbomb, οι παραγωγοί που έχουν συμφωνήσει σε συγκεκριμένες τιμές ή δεν έχουν υπογράψει καθόλου συμβόλαια, βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση. Κάθε μήνα, πρέπει να αντιμετωπίζουν μείωση στα έσοδά τους.

Για παράδειγμα, ένας κτηνοτρόφος από την ορεινή Αιτωλοακαρνανία δήλωσε ότι ο γαλατάς του πληρώνει πλέον το γάλα του μόνο με 1,40 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι την ίδια περίοδο η τιμή ήταν 1,60 ή 1,65 ευρώ το κιλό. Ακόμα, υπάρχουν φήμες για περαιτέρω μειώσεις κατά 2 λεπτά το κιλό από τα προηγούμενα τιμολόγια.

Πολλοί γαλατάδες, υποστηρίζοντας τη μείωση της κατανάλωσης, επαναλαμβάνουν τις ίδιες ιστορίες που ζήσανε χιλιάδες κτηνοτρόφοι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Και παρόλο που η σημερινή κυβέρνηση δηλώνει ότι αντιμετωπίζει τις ελληνοποιήσεις, η κατάσταση στην πράξη φαίνεται να παραμένει η ίδια: οι τιμές παραγωγού πέφτουν, ενώ εμπόροι και μεσάζοντες επωφελούνται.

Με πληροφορίες από Agronewsbomb.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments