Thursday, September 19, 2024
Homeαγροτικες ειδησειςΠράσινο Φως για Αναβάθμιση Τρακτέρ: Επιδότηση έως 30.000 Ευρώ για Νέα Τρακτέρ

Πράσινο Φως για Αναβάθμιση Τρακτέρ: Επιδότηση έως 30.000 Ευρώ για Νέα Τρακτέρ


 

Καλά νέα για τους αγρότες. Το πρόγραμμα Rabla για τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα θα εφαρμοστεί φέτος. Όσοι θέλουν να ανταλλάξουν το παλιό τους μηχάνημα με ένα νέο θα μπορούν να το κάνουν.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ρουμανίας Μιρτσέα Φεχέα, ο οποίος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου για τη νέα πρωτοβουλία.

Το έργο θα υλοποιηθεί φέτος, με χρηματοδότηση από τη Διοίκηση του Ταμείου Περιβάλλοντος (AFM) με την επωνυμία «Rabla για τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα».

Σε πρώτο στάδιο, το πρόγραμμα στοχεύει στη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, με ανώτατο όριο τα 30.000 ευρώ για κάθε αγρότη, με στόχο τη διευκόλυνση της αγοράς τρακτέρ και υπερσύγχρονων γεωργικών μηχανημάτων. Οι επενδύσεις αυτές, απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, δεν έχουν μέχρι στιγμής ωφεληθεί από οικονομική στήριξη από το Ταμείο Περιβάλλοντος, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την AGERPRES.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο προϋπολογισμός που διατίθεται στο πρόγραμμα «Rabla για τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα» ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια λέι, αναφέρει το agrotv.ro

Πηγή agronewsbomb.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments