Friday, September 20, 2024
HomeεξαγωγέςΗ Σημαντική Συμβολή της Γερμανίας, της Γαλλίας και των Κάτω Χωρών στην...

Η Σημαντική Συμβολή της Γερμανίας, της Γαλλίας και των Κάτω Χωρών στην Αύξηση της Αξίας των Ισπανικών Εξαγωγών Φρούτων και Λαχανικών


 

Σε μια εποχή αυξημένης παγκόσμιας αβεβαιότητας, η Ισπανία βλέπει μια εντυπωσιακή αύξηση στην αξία των εξαγωγών της στον τομέα των φρούτων και των λαχανικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2023, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, η αξία των εξαγωγών αυτών των προϊόντων αυξήθηκε κατά 6% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2022, φτάνοντας τα 13.470 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση από τις κύριες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη Γερμανία να καταγράφει αύξηση 11%, τη Γαλλία 2% και τις Κάτω Χώρες 6%. Η Γερμανία, με εξαγωγές αξίας 3.923 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί την κορυφαία αγορά για τα ισπανικά φρούτα και λαχανικά, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες.

Παρά την εντυπωσιακή αυτή αύξηση στις ευρωπαϊκές αγορές, οι εξαγωγές εκτός ΕΕ δεν έχουν την ίδια τύχη. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές σε χώρες εκτός Ευρώπης μειώθηκαν κατά 2%, με το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμένει ο κύριος μη ευρωπαϊκός προορισμός, παρά τη μείωση της αξίας κατά 3%.

Η αύξηση της αξίας των εξαγωγών αντανακλά την αυξημένη ζήτηση για υψηλής ποιότητας ισπανικά φρούτα και λαχανικά στην Ευρώπη, καθώς και την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών σε νέες αγορές εκτός ΕΕ. Η Ισπανία, ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη, βλέπει την εξαγωγική της δραστηριότητα ως κρίσιμο στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη και την παγκόσμια αναγνώριση των προϊόντων της.

Η συνεχιζόμενη επιτυχία των ισπανικών εξαγωγών στην Ευρώπη και η ανάγκη για διείσδυση σε νέες αγορές αποτελούν κεντρικά θέματα για τον τομέα των φρούτων και των λαχανικών της Ισπανίας, καθώς αναζητά νέους τρόπους για να διατηρήσει και να ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της.

Με πληροφορίες από valenciafruits.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments